La candidata del PDeCAT a l’alcaldia, Neus Munté, ha anunciat que treballa amb Ferran Mascarell, Joaquim Forn i Jordi Sànchez per aconseguir una llista unitària independentista a les eleccions municipals. “Ens hem conjurat per treballar units”, ha explicat Munté en una assemblea amb militants del PDeCAT, en què ha revelat que tots quatre es van reunir a la presó de Lledoners divendres 21 de setembre. El partit remarca, però, que això no vol dir que aquests noms siguin després a la llista.

Tot i això, la intervenció de Munté dona pràcticament per fet el tàndem amb Mascarell a les municipals. Els noms que ha citat la candidata, a més, engloben tots els sectors en l’òrbita del PDeCAT, com són la Crida Nacional per la República (Mascarell) i Junts per Catalunya (Sànchez). “Una llista unitària és garantia de llista guanyadora”, ha sentenciat Munté, que ha afegit que vol un acostament amb ERC. L’alcaldable del PDeCAT ha recordat als republicans que els resultats del 21-D haurien estat diferents si les dues forces s’haguessin unit.

“Ferms davant paracaigudistes”

Neus Munté ha aprofitat la intervenció davant dels militants del PDeCAT de Barcelona per carregar contra la candidatura de l’ex-primer ministre francès Manuel Valls. “Ens mantindrem ferms davant aquests paracaigudistes”, ha dit Munté, que ha afegit: “Catalunya és una nació, Barcelona n’és la capital i també és una capital d’Europa”.