El tinent d’alcalde Gerardo Pisarello assegura que la decisió de deixar la política municipal per presentar-se a les eleccions europees ha estat parlada amb companys i amb l’alcaldessa, Ada Colau. Des de l’ofrena floral a Francesc Macià d’aquest dimarts, ha explicat que entoma la nova etapa “amb molta il·lusió”. Encara no ha transcendit qui n’ocuparà el lloc al partit per a les eleccions municipals però Pisarello s’ha mostrat confiat en l’equip que en resulti: “Tindrem un equip de govern que pugui mantenir la solvència que molt modestament hem intentat exhibir aquests anys”, ha dit.

Pel que fa al seu propi càrrec, Pisarello ha assegurat que el mantindrà fins al final del mandat. “Estaré al peu del canó fins a l’últim dia, he estat escollit regidor de l’Ajuntament, amb molt d’orgull he estat tinent d’alcalde durant quatre anys i fins a l’últim dia estaré treballant per la meva ciutat, per Barcelona“, ha explicat.

Polítiques europees pel municipalisme

Gerardo Pisarello s’ha declarat “municipalista i europeista convençut“. Assegura que es presenta a les eleccions europees per defensar el municipalisme. “Ha arribat el moment que la veu de les ciutats s’escolti a Europa”, afirma. El tinent d’alcalde considera que els veïns “necessiten polítiques de proximitat” però també “polítiques europees que estiguin a l’altura“. “Una altra Europa és possible només si és radicalment democràtica i municipalista”, ha dit Pisarello. Per això, advoca per recuperar el concepte de l’Europa de les regions.