La candidata del PDeCAT a l’alcaldia, Neus Munté, ha dit que voldria tenir Joaquim Forn a la seva llista, però ha assegurat que la decisió l’ha de prendre ell. “Espero que tingui un paper a la llista, però tindrà el que ell vulgui”, ha dit en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé. Munté ha afirmat que l’exregidor i exconseller Forn “és un referent” per al PDeCAT i per a molts barcelonins, i que “en condicions normals” ell podria ser-ne el candidat.

Munté ha deixat la porta oberta que Joaquim Forn pugui encapçalar la llista malgrat ser a la presó i ha recordat que el líder d’ERC, Oriol Junqueras, també empresonat, ha anunciat que serà el candidat a les eleccions europees. “Té fusta política i la ciutat al cap; la decisió li correspon a ell però les persones que el coneixem el voldríem”, ha dit.

Mascarell no posa línies vermelles

Sobre Ferran Mascarell, que s’ha postulat per encapçalar una llista unitària, Munté ha dit que “té ambició per Barcelona” però que estan parlant més de projecte de ciutat que no de qui liderarà la llista. La candidata del PDeCAT ha assegurat que Mascarell no ha posat cap línia vermella per treballar amb ella.

L’alcaldable del PDeCAT manté l’aposta per una candidatura unitària amb ERC malgrat les desavinences dels dos partits al Parlament. “Es pot recompondre i s’ha de recompondre”, ha dit Munté sobre la unitat. Ha assegurat que hi ha vies de diàleg obertes entre els dos partits i reitera que la suma els converteix en “una llista guanyadora i en posició d’avantatge”.