Tot depèn d’ell. Joaquim Forn podria ser el candidat del PDeCAT en les eleccions municipals del 2019. El partit ha proposat a l’exconseller i exregidor que es repensi un possible retorn a la política municipal. Tant el PDeCAT com la mateixa candidata oficial, Neus Munté, no amaguen que si Forn no estigués a la presó ell seria el cap de llista a Barcelona. En una entrevista al programa ‘bàsics’, aquest dimecres, Munté va dir que vol Forn en la llista i no va descartar que la pugui encapçalar.

Forn, en presó preventiva des del 2 de novembre del 2017, va renunciar a presentar-se a les primàries del PDeCAT per centrar els esforços en la seva defensa jurídica. Ell va ser el primer que va anunciar que s’hi volia presentar després que l’exalcalde Xavier Trias el nomenés com el seu substitut a l’Ajuntament pocs mesos després de perdre les eleccions del 2015.

Les primàries les va guanyar finalment Neus Munté, que recentment va anunciar que treballa amb  Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Ferran Mascarell per articular una llista unitària a Barcelona. Si Forn accepta, caldrà veure què passa amb Mascarell, portaveu de la Crida Nacional per la República, que impulsa Carles Puigdemont, que s’ha reivindicat en més d’una ocasió per liderar una candidatura sobiranista.