L’alcaldessa, Ada Colau, ha demanat “prudència” en el cas de la mort de la gossa Sota, abatuda per un tret de la Guàrdia Urbana. Colau ha dit que per les xarxes socials circulen molts rumors però ha remarcat que “a nosaltres no ens ha arribat cap testimoni directe ni cap imatge prèvia al moment del tret”. Segons ha explicat, la investigació continua oberta tant en l’àmbit intern de l’Ajuntament com al jutjat. Per això, ha demanat a qui en tingui informació que l’aporti.

La mort d’una gossa per un tret de la Guàrdia Urbana és un fet que, segons ha dit Colau, “no havia passat mai i no ha de tornar a passar”. Per això, ha insistit que es revisaran els protocols i la formació policial, com ja va anunciar l’endemà dels fets. De fet, el sindicat majoritari de la Guàrdia Urbana, SAPOL, assegura que els agents no tenen formació específica per actuar en situacions com aquesta. D’altres, com CSIF, han demanat a l’Ajuntament que interposi una denúncia a la Fiscalia d’odi i discriminació pels insults i amenaces que, diu el sindicat, està patint la Guàrdia Urbana i l’agent que va abatre l’animal.

Protestes per la mort de Sota

Colau també ha reiterat que l’Ajuntament té la voluntat que es coneguin tots els detalls del cas i que actuaran amb “absoluta transparència, quan es tinguin els fets contrastats”. La mort de la gossa ha aixecat molta polèmica i diverses mobilitzacions de protesta. En la primera, l’endemà dels fets, s’hi van aplegar 400 persones, mentre que tres dies després, els concentrats van arribar als 3.500. Entitats animalistes van qüestionar la versió policial.