Un 62,9 % dels barcelonins estan a favor de connectar el tramvia per la Diagonal. Així ho diu l’últim baròmetre semestral d’aquest mandat, que ha preguntat a la ciutadania sobre aquest projecte estrella del govern Colau, que el ple va tombar amb el “no” majoritari de l’oposició.

Segons l’enquesta, un 20,1 % dels enquestats no volen la connexió del tramvia per la Diagonal i un 17,1 % restant no es pronuncien en cap dels dos sentits. El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha afegit que “el suport és majoritari entre els votats de pràcticament tots els partits”, en especial d’ERC (que tenia a les mans poder desencallar la connexió del tramvia): 7 de cada 10 votants republicans l’avalen.

Suport ampli a l’habitatge protegit

El baròmetre també ha preguntat sobre un altre projecte cabdal del govern d’Ada Colau: l’obligació de reservar un 30 % d’habitatge assequible a les noves construccions privades. Una mesura que, a diferència del tramvia, sí que va rebre el suport del ple (només el PP hi va votar en contra i Cs s’hi va abstenir).

L’enquesta apunta a un suport encara més ampli que a l’anterior pregunta: un 85,2 % dels barcelonins estan a favor de l’obligació per crear nous pisos protegits. Un 10 % hi està en contra i un 4,8 % s’estima més no respondre. La mesura per guanyar habitatge assequible ja està en vigor perquè la Generalitat hi va donar el vistiplau final, després d’un estira-i-arronsa que es va allargar dos mesos.