(ACN / Redacció) L’alcaldable del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, té clar que si és alcalde de Barcelona després de les eleccions municipals del 28-M, la ciutat “tornarà a ser a Europa”. Collboni ho ha dit en l’acte “Amb Europa, els municipis en marxa”, on també ha participat el primer secretari del PSC, Salvador Illa. Collboni ha defensat que amb ell com a alcalde “les relacions internacionals i la presència internacional de Barcelona començarà a Brussel·les i acabarà al món, mentre que d’altres, com Trias, només poden dir que la seva activitat internacional comença i acaba a Waterloo“.

Crítiques a Colau, exsòcia de govern municipal

Collboni no només s’ha referit al candidat de Trias per Barcelona, Xavier Trias —a qui considera el seu principal contrincant, ha assegurat—, sinó que també s’ha referit a l’alcaldessa i candidata a la reelecció de Barcelona en Comú, Ada Colau. Segons Collboni, Colau aplica “una transició ecològica dogmàtica i superficial”. Per contra, ha afegit, els socialistes aposten per una “transició ecològica intel·ligent, profunda, rigorosa i realista, pensant en la gent que ho tingui menys fàcil per fer aquesta transició”.

El candidat socialista ha recordat que el 10 % del pressupost de Barcelona s’ha aconseguit amb el fons Next Generation: “Gràcies a la nostra gestió, les nostres aliances, i per anar a Brussel·les i no a Waterloo, podem dir que tenim el 10 % del pressupost municipal sufragat amb el fons europeu.”

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?