L’alcaldessa i candidata a la reelecció de Barcelona en Comú a les eleccions municipals 2023, Ada Colau, ha presentat aquest diumenge el cartell de campanya i el lema, que aviat podrem veure penjat als carrers de la ciutat. “Barcelona obre camí” és el leitmotiv que han escollit els comuns per a la campanya electoral, que començarà formalment el 12 de maig. És un lema “carregat de memòria”, ha dit Colau, que “reivindica amb orgull el caràcter de Barcelona”. Una ciutat sempre “pionera”, segons Colau.

Fem una crida explícita a la gent que vol que Barcelona segueixi obrint camí, vingui d’on vingui, ens hem de mobilitzar massivament a cadascun dels 73 barris”
Ada Colau, alcaldessa i candidata a la reelecció de Barcelona en Comú a l’alcaldia.

Ada Colau ha apel·lat als seus rivals sense fer-los referència explícitament. Ha afirmat que Barcelona no necessita “discursos nostàlgics sense idees noves que no donen resposta als reptes del present” i ha fet una crida explícita a la participació de la ciutadania el 28 de maig. Colau assegura que està en joc “tornar a les polítiques del passat o continuar obrint camí”.

Jordi Martí i Janet Sanz treuen pit de la gestió feta

El número dos de Colau, Jordi Martí, també ha intervingut durant l’acte de presentació del lema i ha aprofitat l’ocasió per defensar que Barcelona té “les millors dades” de recuperació econòmica, fruit de la gestió dels comuns, ha defensat. “La ciutat està infinitament millor que com ens la va deixar Xavier Trias”, ha sentenciat Martí.

Janet Sanz, número tres de Colau, ha tret pit de la seva gestió al capdavant de l’àrea d’urbanisme durant el darrer mandat i s’ha compromès a acabar la reforma de la Meridiana fins a poder connectar Barcelona amb el Maresme, si els comuns aconsegueixen governar una altra vegada.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?