(ACN/redacció) El candidat d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, s’ha compromès a doblar el pressupost de la Regidoria d’Esports —si guanya les eleccions municipals del 28-M— i passar dels 25 milions actuals, a 50 milions d’euros. “Hem de tornar a fer de Barcelona una ciutat de referència per a l’esport”, ha assegurat durant la festa esportiva que ha organitzat Esquerra Republicana a Ciutat Vella, en la qual també ha participat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i la número dos de la candidatura, Elisenda Alamany.

Maragall ha recordat que amb els governs Trias i Colau la partida ha caigut dels 41 als 25 milions d’euros i ho ha qualificat “d’escàndol”. En aquest sentit, Alamany ha lamentat que “per als comuns l’esport mai ha estat una prioritat” i ha criticat que “s’ha abandonat els clubs i les entitats a la seva sort”. A més a més, en referència als socialistes, ha lamentat que “no han revertit la tendència a empetitir la importància de l’esport a Barcelona amb tràmits feixucs i hiperburocratització“. Per aquest motiu, assegura que ha estat Esquerra qui ha treballat per fer propostes i impulsar l’esport a la ciutat.

ERC aposta pels Mundials d’Atletisme

El candidat d’Esquerra ha lamentat que Barcelona, que sempre ha estat “sinònim d’esport”, viu actualment de la “inèrcia” i la “nostàlgia malaltissa” dels Jocs del 92 perquè “s’ha abandonat l’esport”. Per “recuperar l’orgull perdut”, ha proposat lluitar pels Mundials d’Atletisme i millorar les instal·lacions esportives de la ciutat, entre les quals el Pavelló d’Esports del carrer Lleida, exemple de l’actual “desídia”.

“Cada cop que visito una entitat esportiva de la ciutat, escolto els mateixos problemes: dèficit d’instal·lacions, dèficit de costos, cua de gent per inscriure’s… Nosaltres guanyarem la batalla de l’esport a la ciutat”, ha sentenciat.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?