“Salut!”, així han brindat els candidats de Barcelona a les eleccions municipals 2023 al vermut que ha organitzat el Mercat de la Boqueria. Hi han assistit els alcaldables dels set partits amb representació a l’Ajuntament: Ernest Maragall (ERC), Ada Colau (BComú), Jaume Collboni (PSC), Xavier Trias (TriasxBCN), Anna Grau (Cs), Daniel Sirera (PP) i Eva Parera (Valents), quan falta només una setmana per al tret de sortida oficial a la campanya.

El vermut ja es va fer fa quatre anys, a les portes de les municipals del 2019, i la Boqueria el vol convertir en una cita fixa abans de cada campanya. Ha estat un acte distès, amb un to informal i sense declaracions. Això ha fet possible que els caps de llista a Barcelona hagin compartit una estona per xerrar entre ells, allunyats de les tensions i els focs creuats que ja hem sentit durant la precampanya i que, de ben segur, seguirem sentint en la cursa cap al 28 de maig.

Amb què han brindat els líders polítics?

L’alcaldessa i candidata de BComú, Ada Colau, (que ha reaparegut públicament després d’uns dies amb l’agenda suspesa perquè havia donat positiu en covid-19) ha brindat amb una aigua amb gas. El republicà Ernest Maragall, el socialista Jaume Collboni, el candidat de TriasxBCN, Xavier Trias, i la taronja Anna Grau han optat per fer-ho amb una copa de cervesa. En canvi, el popular Daniel Sirera i la líder de Valents, Eva Parera, s’han desmarcat de la resta: han demanat un vermut negre i una sangria, respectivament.

A banda del beure, els candidats també han picat alguna cosa de menjar. De fet, això ha deixat un parell d’imatges curioses: Maragall i Parera s’han encarregat de repartir talls de pernil entre els seus contrincants. Uns rivals polítics que tornaran a veure’s les cares a set els propers dies i setmanes fins al 28-M: per exemple, en el debat que organitza betevé amb els candidats el proper dilluns, 15 de maig, a les 21.45 h.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?