El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha alertat aquest divendres del “risc” que la ciutat entri en una fase d’inestabilitat i d’inseguretat jurídica si guanya un candidat independentista, ja sigui Xavier Trias (TriasxBCN) o Ernest Maragall (ERC). Ho ha afirmat al cicle amb els candidats a les eleccions municipals 2023 que organitza el fòrum Barcelona Global i La Vanguardia.

Segons Collboni, “el missatge que cal enviar” al món privat, a les institucions europees i als inversors internacionals és de “confiança, sentit comú en les polítiques i estabilitat institucional”, cosa que ha dit que només pot garantir la seva candidatura. Per al cap de llista del PSC, no ho poden garantir ni l’alcaldessa, Ada Colau (BComú), ni Xavier Trias per ser “representant del partit de Carles Puigdemont i Laura Borràs”.

Maragall, “el candidat de les oposicions”

Jaume Collboni també s’ha referit al retret que li va etzibar el candidat d’ERC, Ernest Maragall, aquest dijous, que va acusar-lo de ser “el representant del caos de Rodalies a Barcelona” per l’avaria a l’R2 Sud. Collboni ha replicat que podria acusar Maragall de ser “el candidat de les oposicions”, per la polèmica amb els exàmens de la Generalitat, o “el candidat de la sequera”.