L’exalcalde de Barcelona Jordi Hereu ha entrat aquest dimarts de ple en la campanya electoral del PSC per demanar el vot per a Jaume Collboni a les eleccions municipals del 2023, en un míting a les Corts (un districte que el PSC no guanya des del 1999). Hereu ha assegurat que “Barcelona necessita un director d’orquestra que uneixi la ciutat i no la confronti” i creu que Collboni és la persona adient per fer-ho. “Barcelona té molts sons, molts instruments, però necessita un bon director i això és el que ens juguem el 28-M”. Assegura que la resta de candidats ho saben i que “tothom vol tocar amb en Jaume Collboni”.

Hereu ha remarcat que Collboni sap escoltar tothom. En una clara referència a Ada Colau, ha assegurat que està convençut que “aquesta orquestra segur que inclourà ‘una’ que només sap ser solista amb aires de diva i que de vegades desafina”. Sobre Xavier Trias, ha afirmat que “és un músic que va deixar l’orquestra i que ara torna i amaga la ideologia”. I encara fent el símil musical, s’ha referit també a Ernest Maragall, el candidat d’ERC, a qui ha acusat de renegar de “tot allò que va fer en política amb el PSC”. “Ernest, ho vas fer amb els socialistes!“, ha etzibat.

Per la seva banda, Jaume Collboni, ha reiterat que el PSC és l’únic que sap “com obrir una nova etapa a Barcelona” i que el canvi “progressista i real” només el poden garantir els socialistes. Per això ha fet una crida a la “participació massiva” per entrar a l’alcaldia i s’ha adreçat “a progressistes i moderats”.

Interrompen la intervenció de Collboni

Poc després d’haver agafat el torn de paraula, una persona assistent com a públic a l’acte ha interromput la intervenció del candidat socialista a crits de “parla en castellà” i amb insults com “pocavergonya”. Després de cloure l’acte, la dona ha intentat apropar-se a Jaume Collboni mentre seguia cridant i exigint “que em doni una explicació de per què no parla en castellà”, però els escortes del polític hi han intervingut i han impedit que s’hi acostés.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?