El candidat del PSC a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, Jaume Collboni, ha proposat aquest dimarts crear una oficina municipal per acompanyar els propietaris de pisos que han viscut una ocupació delictiva. Des d’un acte davant de l’edifici de les Tres Xemeneies del Paral·lel (que acollirà el Centre de Coordinació d’Emergències, el CECOR), Collboni ha explicat que, en concret, l’objectiu de l’oficina serà prevenir aquest tipus d’ocupacions delictives.

Segons el candidat socialista, la intenció és crear també un protocol específic a través del telèfon 112 per fer l’acompanyament dels propietaris de pisos ocupats i ha assegurat que, si és alcalde, l’Ajuntament de Barcelona es personarà en contra de les ocupacions delictives si la propietat de les finques o les comunitats de veïns no han denunciat el cas, en aplicació de la recent llei catalana contra les ocupacions il·legals.

Si tenim la capacitat de prevenir i que les persones afectades se sentin acompanyades, farem un avenç molt important contra les ocupacions delictives a la ciutat”
Jaume Collboni, candidat del PSC a l’alcaldia

Jaume Collboni ha fet la proposta contra les ocupacions delictives l’endemà d”El debat de Barcelona‘, organitzat per betevé.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?