“Aquí és on va començar tot”, ha dit Ada Colau des de la plaça de Catalunya, un lloc simbòlic per a Barcelona en Comú, que l’ha triat com a emplaçament per fer l’acte central de campanya. Va ser el punt on va esclatar el moviment del 15-M i on ja ha celebrat grans actes en les dues campanyes electorals municipals anteriors.

En un ambient festiu i amb un fort protagonisme de les actuacions musicals, Colau ha fet una crida a anar votar “per no retrocedir ni un mil·límetre i continuar obrint camins” després de les eleccions municipals del 2023. Ha assegurat que té “més ganes de seguir transformant-ho tot i anar més enllà”, i per això s’ha compromès a “continuar invertint en tots els barris eternament oblidats” i “ser una ciutat que trenca motlles“.

“Hi ha poques coses més importants que deixar una ciutat millor als fills”

Colau ha fet una intervenció emotiva per recordar els orígens humils dels seus avis, “que mai haurien pogut imaginar que la seva neta podria arribar a ser alcaldessa” i ha donat les gràcies als seus fills “per fer-me cada dia millor persona”. “Poques coses més importants es poden fer a la vida que deixar una ciutat millor per als vostres fills”, ha sentenciat l’alcaldable. I ha insistit que no defallirà a fer una ciutat “més verda, més humana i més saludable”.

Ada Colau i Janet Sanz (Foto: ACN)

La candidata i alcaldessa dels darrers vuit anys també ha tingut unes paraules de suport als humoristes de TV3 que han estat imputats per un gag sobre la Verge del Rocío, i ha reclamat una societat “on es pugui riure de tot sense censures”. Ha etzibat que “hem tingut una política miop i ridícula, que ha donat l’esquena a la reflexió, la cultura i el pensament crític”.

“El socialisme d’avui el representen Ada Colau i Yolanda Díaz”

La llança contra altres candidats l’ha entomat el número dos de la llista i una figura clau en el govern municipal de Colau, Jordi Martí. S’ha referit a Xavier Trias com “el candidat desastre, que veu desastres a tot arreu, però no hi té cap alternativa”, i ha estat més dur amb el socialista Jaume Collboni. Ha declarat que “és poc fiable, és el capità que abandona el vaixell” i que “el socialisme que va néixer per fer una societat més justa. El socialisme d’avui el representen Ada Colau i Yolanda Díaz”.

Actuacions musicals de Nacho Vegas, Marina Rossell i Maria Arnal

Nacho Vegas, Maria Arnal, Marina Rossell i el Niño de la Hipoteca han actuat en un acte que s’ha allargat dues hores, i que ha conduït Gerardo Pisarello, que va formar part del primer govern dels comuns a l’Ajuntament, i Laura Pérez, regidora de Feminismes i LGTBI, que no repetirà al pròxim mandat. També han pres la paraula l’actriu Vicky Peña i l’escriptor i columnista Bob Pop, tots dos en llocs simbòlics de la llista dels comuns.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?