acte CUP campanya a la rambla del Raval

(ACN) En el segon dia de campanya per les eleccions municipals 2023 a Barcelona, la CUP ha plantejat un referèndum a Barcelona per “expulsar” els fons voltor propietaris d’habitatges a la ciutat. Els anticapitalistes volen convertir la ciutat en una “zona lliure de fons voltor” i expropiar-ne els pisos per incorporar-los al parc públic d’habitatge. Per aconseguir-ho, proposen una votació ciutadana que es pronunciï sobre aquesta possibilitat.

La iniciativa l’han presentada aquest dissabte en un acte a la rambla del Raval, a Ciutat Vella, amb membres de la candidatura de la CUP com Jordi Estivill, Adriana Llena, Santi González i Thaïs Cloquell, i la diputada al Parlament Eulàlia Reguant, que va ser regidora entre els anys 2017 i 2019.

Municipalitzar la gestió dels allotjaments temporals

La formació també aposta per una ordenança municipal “estricta” que permeti reduir la rendibilitat dels pisos turístics i municipalitzar la gestió dels allotjaments temporals “per donar resposta immediata als desnonats en espera de l’adjudicació d’un habitatge d’emergència”, ha informat la candidatura en un comunicat.

A més, els anticapitalistes volen obligar a destinar un 50 % dels pisos de nova construcció i les rehabilitacions de més de 600 metres quadrats a habitatge de protecció oficial.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?