Els regidors de l’Ajuntament de Barcelona es fixen cada quatre anys, després de les eleccions municipals. En total, sempre n’hi ha 41 tan bon punt finalitzen els comicis, però entre cita i cita hi ha tota mena de canvis. En aquesta pàgina pots consultar els 41 regidors que actualment formen part de la corporació municipal. També et detallem el partit al qual pertanyen i els càrrecs de partit: presidents i portaveus de grups municipals. Tot plegat, abans no arribin les eleccions municipals del 2023.

Actualment, l’Ajuntament està format per 41 regidors, set grups municipals i una regidora no adscrita.

Regidors a l’Ajuntament de Barcelona, per partits

Eleccions municipals 2023 | Totes les notícies
Últimes notícies i tot el que cal saber sobre les eleccions municipals del 2023 a Barcelona, que se celebraran el mes de maig
Totes les eleccions municipals a Barcelona | RESULTATS I GRÀFICS
En aquesta pàgina trobaràs tota la informació de les eleccions municipals celebrades a Barcelona des del 1979 fins a l’actualitat

Els regidors d’Esquerra Republicana (ERC)

Esquerra Republicana té 10 regidors a l’Ajuntament de Barcelona. Ernest Maragall és el president del Grup Municipal d’ERC i Jordi Coronas n’és el portaveu. Elisenda Alamany és la número dos del grup i també portaveu adjunta. Recentment el grup està pendent d’un canvi perquè Miquel Puig ha deixat l’Ajuntament de Barcelona per fitxar pel Departament d’Economia. La persona que el rellevarà serà Rosa Suriñach, després que Josep Maria Salas, el següent a la llista, hagi renunciat a l’acta. El canvi encara no s’ha fet efectiu.

També són regidors d’Esquerra Montserrat Benedí, Eva Barí, Gemma Sendra, Max Zañartu, Jordi Castellana i Marina Gassol, que va substituir la regidora electa Maria Buhigas.

Els regidors de Barcelona en Comú (BComú)

El Grup Municipal de Barcelona en Comú, que actualment governa a l’Ajuntament de Barcelona amb el PSC, disposa de 10 regidors. Ada Colau és la presidenta del grup i Janet Sanz n’és la portaveu. Eloi Badia té el càrrec de portaveu adjunt. També són regidors de la formació Laura Pérez, Jordi Martí Grau, Lucía Martín, Jordi Rabassa, Marc Serra, Gemma Tarafa i, l’última incorporació després de la marxa de Joan Subirats al Ministeri de Cultura, Pau Gonzàlez.

Els regidors del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC)

El PSC governa en coalició amb Barcelona en Comú a l’Ajuntament de Barcelona. Jaume Collboni és el president del grup municipal i la número dos i portaveu és Laia Bonet. Albert Batlle n’és el portaveu adjunt. El partit disposa de vuit regidors a l’Ajuntament. Ho són també Montserrat Ballarín, David Escudé, Xavier Marcé, Rosa Alarcón i Joan Ramon Riera, que es va incorporar el juny del 2020 després de la marxa de Marga Marí-Klose.

Data de les eleccions municipals del 2023: quin dia es vota?
Aquí trobaràs el calendari de les eleccions municipals del 2023: dia de votació per escollir alcalde i altres dates clau

Els regidors de Junts per Catalunya (Junts)

Les eleccions municipals del 2019 van donar a Junts cinc regidors. Actualment Neus Munté n’és la presidenta, Jordi Martí Galbis n’és el portaveu i Francina Vila, la portaveu adjunta. Dels regidors electes només en queden dos, ja que Albert Civit va renunciar a l’acta de regidor, Joaquim Forn va acudir al ple d’investidura però la sentència del judici del procés el va inhabilitar per exercir un càrrec públic i Elsa Artadi va anunciar que marxava per motius personals. Completen el Grup Municipal de Junts els regidors Ferran Mascarell i Joan Rodríguez.

Els regidors de Ciutadans (Cs)

Les últimes eleccions municipals van donar a Barcelona pel Canvi – Ciutadans, llista de coalició encapçalada per Manuel Valls, sis regidors com a quarta força de l’Ajuntament de Barcelona. Però el juny del 2019 Ciutadans va trencar amb Barcelona pel Canvi i es va erigir com a grup propi amb quatre regidors. Dos anys després, la formació taronja es va quedar amb tres representants per la marxa de la regidora Marilén Barceló.

Luz Guilarte era fins a l’octubre la presidenta del Grup Municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona però el número dos, Paco Sierra, es va erigir com el nou president. Ho va fer amb el suport de la nova regidora, Noemí Martín Peña, que va substituir Celestino Corbacho quan va deixar la política. El partit ja ha iniciat el procés per expulsar-lo, però la crisi ha desembocat en la dimissió de Luz Guilarte, que ha renunciat a ser regidora i candidata per a les eleccions municipals del 2023. Els canvis no s’aturen aquí. El següent de la llista de Ciutadans del 2019 era Fernando Carrera, però va renunciar a l’acta de regidor perquè manté la seva feina actual com a assessor del PSC. Finalment és Julia Barea la que ocupa el tercer seient de la formació taronja.

El PP disposa de dos representants a l’Ajuntament de Barcelona. Josep Bou és el president del grup municipal i Óscar Ramírez n’és el portaveu.

Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: qui optarà a l’alcaldia?
Et detallem tots els candidats a les eleccions municipals del 2023 confirmats i també aquells que es plantegen optar a l’alcaldia de Barcelona

Els regidors de Valents (Valents)

El Grup Municipal de Valents és hereu de la marca Barcelona pel Canvi, llista liderada en coalició amb Ciutadans per Manuel Valls en les últimes eleccions municipals. A mig mandat, Manuel Valls va anunciar que deixava la política municipal. Des d’aleshores, Eva Parera és la presidenta del grup municipal i Òscar Benítez n’és el portaveu. Valents disposa d’aquests dos regidors.

Per acabar, Marilén Barceló, que havia demanat entrar al grup de Barcelona pel Canvi per desavinences amb Ciutadans, ha quedat com a regidora no adscrita, després que el secretari de l’Ajuntament no n’admetés la incorporació per improcedent.