Els regidors de l’Ajuntament de Barcelona es fixen cada quatre anys, després de les eleccions municipals. En total, sempre n’hi ha 41 tan bon punt finalitzen els comicis, però entre cita i cita hi ha tota mena de canvis. En aquesta pàgina pots consultar els 41 regidors que actualment formen part de la corporació municipal. També et detallem el partit al qual pertanyen i els càrrecs de partit un cop es facin efectius: presidents i portaveus de grups municipals.

De les eleccions del 28 de maig va sortir un ajuntament amb sis grups municipals.

En aquesta pàgina trobaràs actualitzats tots els regidors de l’Ajuntament.

Ernest Maragall s’acomiada de l’Ajuntament

Ernest Maragall va deixar el lideratge d’ERC i el seient de regidor en el ple de desembre. Es va acomiadar en l’última sessió de l’any després de gairebé 40 anys de feina a l’Ajuntament. La decisió la va comunicar per sorpresa en el plenari de novembre i responia, va dir, a una decisió personal. El substitueix la següent a la llista d’ERC a les municipals, Rosa Suriñach, que ja va fer de regidora una part del mandat anterior.

Pau Gonzàlez, relleu de Jordi Martí Grau

A les files de Barcelona en Comú es va produir un canvi que responia als moviments del nou govern de Pedro Sánchez a Madrid. Jordi Martí Grau, número dos dels comuns a l’Ajuntament i home de confiança d’Ada Colau, es va convertir en el el nou secretari d’Estat de Cultura. El seu lloc l’ha ocupat Pau Gonzàlez, que va prendre possessió de l’acta de regidor el passat desembre.

La renúncia de Rosa Alarcón i l’entrada de Xavier Marcé

A principis d’octubre, Xavier Marcé va agafar el relleu de Rosa Alarcón i va assumir la regidoria de Nou Barris. També manté el comissionat de Cultura i Indústries Creatives que ja ostentava en aquest mandat.

Alarcón va presentar la renúncia per motius de salut. L’exregidora pateix una malaltia minoritària, la síndrome de Meige, una malaltia neurològica que afecta sobretot la vista.

El primer canvi, a ERC

Abans del ple d’investidura, ja es va produir el primer canvi en aquesta graella de regidors, i va ser a les files d’ERC. Ester Capella, número tres a la llista, no va prendre possessió de l’acta de regidora perquè va ser nomenada consellera de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

En el seu lloc va entrar Jordi Coronas, un històric del grup municipal republicà que havia quedat fora del plenari perquè ocupava el número sis i ERC ha obtingut cinc regidors.

22 incorporacions noves en el mandat: regidors que han tornat i també exconsellers

La corporació municipal té en aquest mandat 22 incorporacions, però no tot han estat cares noves. Començant pel candidat de la llista més votada, Xavier Trias. Per primer cop un exalcalde de Barcelona torna a l’Ajuntament després d’haver deixat el consistori.

També han tornat Daniel Sirera, el cap de llista del PP, la seva companya de files Àngels Esteller i Joana Ortega, número sis de la candidatura de TriasxBCN.

Al plenari també hi veiem exconsellers del govern de la Generalitat com Neus Munté, Victòria Alsina, Damià Calvet i Ramon Tremosa.