Els regidors de l’Ajuntament de Barcelona es fixen cada quatre anys, després de les eleccions municipals. En total, sempre n’hi ha 41 tan bon punt finalitzen els comicis, però entre cita i cita hi ha tota mena de canvis. En aquesta pàgina pots consultar els 41 regidors que actualment formen part de la corporació municipal. També et detallem el partit al qual pertanyen i els càrrecs de partit un cop es facin efectius: presidents i portaveus de grups municipals.

De les eleccions del 28 de maig n’ha sortit un Ajuntament amb sis grups municipals.

En aquesta pàgina trobaràs actualitzats tots els regidors de l’Ajuntament.

22 incorporacions noves: regidors que tornen i també exconsellers

La corporació municipal compta amb 22 incorporacions, però no tot són cares noves. Començant pel candidat de la llista més votada, Xavier Trias. Per primer cop un exalcalde de Barcelona torna a l’Ajuntament després d’haver deixat el consistori.

També tornen Daniel Sirera, el cap de llista del PP, la seva companya de files Àngels Esteller i Joana Ortega, número sis de la candidatura de TriasxBCN.

Veurem al plenari també exconsellers del govern de la Generalitat com Neus Munté, Victòria Alsina, Damià Calvet i Ramon Tremosa.

Els regidors sortints del mandat anterior es van acomiadar fa uns dies en el conegut com a ple de la llàgrima, per l’emotivitat que solen tenir les intervencions.

El primer canvi, a ERC

I d’entre els electes ja s’ha produït un canvi, fins i tot abans que s’hagi celebrat el ple d’investidura. Ha estat a les files d’ERC. La formació ha comunicat que Ester Capella, número tres a la llista, no prendrà possessió de l’acta de regidora perquè ha estat nomenada consellera de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

En el seu lloc ha entrat Jordi Coronas, un històric del grup municipal republicà que havia quedat fora del plenari perquè ocupava el número sis i ERC ha obtingut cinc regidors.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?