(EFE) L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, han tornat a plantar Felip VI en la salutació protocol·lària en arribar al sopar oficial de benvinguda a les autoritats que assisteixen al Mobile World Congress (MWC) i s’han absentat de la foto de família posterior al besamans.

El sopar oficial de benvinguda que organitza la patronal dels operadors mòbils (GSMA) se celebra aquest diumenge al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), que va acollir recentment la cimera hispanofrancesa.

Una acció que s’ha repetit els darrers anys

Com en les dues darreres edicions, Colau ha declinat participar en la rebuda al monarca, igual que Aragonès, com a gest de rebuig a la monarquia. Colau i Aragonès han accedit al MNAC per una porta diferent d’on esperaven les autoritats l’arribada de Felip VI, a qui acompanyen el president el Govern, Pedro Sánchez, i la vicepresidenta primera, Nadia Calviño.

En arribar al MNAC, el rei ha estat rebut en primer lloc per Sánchez i Calviño; pel president executiu de Telefónica, José María Álvarez Pallete, que també presideix la GSMA; pel director general de la GSMA, Mats Granryd; per la delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay, i pel president de Fira de Barcelona, Pau Relat.

Tot seguit, s’ha format una segona fila d’autoritats que han saludat el monarca en què figuraven la tinenta d’alcaldia de Barcelona Laia Bonet; el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman; el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, o el director general de la fundació MWCapital Barcelona, Francesc Fajula, entre altres autoritats.

Està previst que Aragonès i Colau saludin el rei abans del sopar, en què compartiran taula amb Sánchez, Calviño i els directius de la GSMA, l’organitzadora del MWC.