gent superilla Sant Antoni
Foto: Oscar Giralt

Barcelona ha citat polítics i experts de les principals ciutats europees per debatre sobre el model de les superilles. Les Jornades Internacionals Superilla Barcelona comencen aquest dimecres, i durant quatre dies seran un punt de trobada i d’intercanvi d’experiències similars a les que s’estan posant en marxa a la ciutat per pacificar l’ús de l’espai públic. Entre les ciutats convidades hi ha París, Londres, Berlín, Brussel·les, Amsterdam, Viena o Rotterdam.

Inauguració de luxe: Jannete Sadiq-Khan

La conferència inaugural de les jornades és a càrrec de Jannete Sadik-Khan, gurú de la transformació de Nova York, i un referent mundial en l’àmbit de l’urbanisme i les polítiques de mobilitat i el transport. També hi assisteix l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz. Precisament l’endemà, dijous, es farà una taula rodona amb els tinents d’alcaldia on es posaran en comú els diferents models que s’estan implementant a Barcelona i a la resta de ciutats.

Durant les jornades també es faran visites per conèixer alguns dels projectes de transformació que s’estan duent a terme a Barcelona, com els eixos verds de l’Eixample, el funcionament de les superilles de Sant Antoni i Poblenou, o les intervencions de la plaça de les Glòries, l’avinguda Diagonal o la Meridiana.

superilles barcelona
Foto: Òscar Giralt

Les jornades finalitzaran divendres amb la signatura d’un manifest de compromís de les ciutats participants a continuar treballant per avançar conjuntament cap a ciutats més saludables que posin les persones al centre de l’espai públic. Finalment, dissabte es farà una festa ciutadana als carrers de Consell de Cent i Rocafort.