L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat aquest dilluns les obres per transformar en eix verd una part del carrer dels Almogàvers dins l’àmbit de la superilla del Poblenou entre Badajoz i Roc Boronat. L’actuació servirà per consolidar com a definitiu un tram que, des de la implantació de la superilla, l’agost del 2016, ha estat en situació provisional amb urbanisme tàctic (pintura a terra i arbres en testos). Els treballs tenen un pressupost de 3,7 M € i s’allargaran fins a l’octubre.

Aquest serà el segon tram que es transforma amb obra en tot l’àmbit de la superilla més de sis anys després d’implantar-la. Fins ara, s’ha consolidat només una part del carrer dels Almogàvers que toca amb Pere IV, s’han urbanitzat tres xamfrans i ha quedat també com a definitiva una àrea de joc infantil en una cruïlla. La superilla del Poblenou engloba nou illes delimitades pels carrers de Badajoz, Tànger, Llacuna i Pallars.

Una plaça nova en una cruïlla

La cruïlla d’Almogàvers amb Ciutat de Granada es convertirà en una plaça amb parterres al centre

L’obra que ara s’afronta seguirà el mateix patró de la reforma ja feta a Almogàvers davant del tanatori de Sancho de Ávila, fora de l’àmbit de la superilla. El carrer serà una plataforma única de prioritat per als vianants amb espais d’estada i passeig, arbres i arbustos i places de càrrega i descàrrega. Hi haurà un únic carril per a veïns i vehicles de serveis a velocitat reduïda. La bicicleta hi podrà circular lliurement adaptant la velocitat al pas dels vianants.

A la cruïlla entre Almogàvers i Ciutat de Granada es crearà una plaça de 2.000 metres quadrats amb parterres circulars al centre. En tot l’àmbit que es transformarà hi haurà 108 arbres, dels quals gairebé tots (91) seran nous. També es plantaran arbustos de 15 espècies diferents i hi haurà mobiliari urbà, enllumenat nou i aparcaments de bicicleta. Mentre durin les obres, hi haurà afectacions al trànsit amb desviaments de la circulació.