habitatge públic

L’Ajuntament de Barcelona gestiona en l’actualitat un parc d’habitatge públic de prop d’11.700 pisos. El govern d’Ada Colau ha comparat aquesta xifra amb la que hi havia quan l’alcaldessa va arribar en el càrrec el 2015 (7.500) i en aquests vuit anys s’han guanyat més de 4.000 habitatges públics (inclou construcció, compra…). Les dades les ha detallades la regidora d’Habitatge, Lucía Martín, en l’última Comissió de Drets Socials del mandat, en resposta a una pregunta del PP.

Martín ha explicat que el consistori té en construcció 2.000 habitatges públics més amb la previsió d’acabar-los a finals del 2025. A més, durant el 2024 han de començar les obres de 2.000 pisos que ja estan projectats. Amb tot plegat, la regidora d’Habitatge ha assegurat que a finals del 2025 “haurem doblat el parc d’habitatge públic” que hi havia el 2015.

“Un esforç inèdit”

La regidora responsable de les polítiques d’habitatge ha admès que la fita es volia haver assolit en aquest mandat, però que la pandèmia, la inflació i la crisi de materials derivada de la invasió a Ucraïna ha afectat el ritme de construcció. Tot i això, Lucía Martín ha volgut destacar que “l’esforç és inèdit a la ciutat” i que en aquests dos mandats s’haurà mobilitzat una inversió de més de 1.000 M €.

El PP recorda que en va prometre 8.000

En la comissió, el regidor del PP Óscar Ramírez ha afirmat que la xifra “queda molt lluny” de la promesa del govern municipal en el mandat anterior d’aconseguir 8.000 pisos públics més. “Posa de manifest el fracàs de les polítiques d’habitatge com la reserva del 30 %”, ha dit Ramírez. Lucía Martín li ha replicat que no accepta lliçons del PP com a “expert en privatitzar habitatge i vendre’l a fons voltor”.