Centre Acollida Animals Companyia

El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAAB) que donarà servei a Barcelona es començarà a construir entre el setembre i l’octubre d’aquest any a Montcada i Reixac. La Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat ha aprovat inicialment aquest projecte, llargament reivindicat i que vol millorar el benestar dels animals que actualment estan acollits al centre de l’Arrabassada. El nou espai suposarà una inversió de prop de 19 milions d’euros i permetrà acollir 350 gossos i al voltant de 150 gats.

Un cop aprovat, el projecte se sotmetrà 30 dies a informació pública amb la voluntat de poder licitar-lo abans d’acabar el mandat i començar les obres a la tardor. El CAAB s’ubica a Montcada gràcies a un conveni urbanístic signat el 2014 entre els dos ajuntaments.

D’una gossera a un centre de benestar animal

El nou centre suposarà un canvi molt substancial en la millora del benestar dels animals acollits. Així es podran substituir les instal·lacions actuals a l’Arrabassada, un espai concebut com a gossera el 1972 amb moltes limitacions d’espai i també estructurals, per un nou espai tancat de prop de 26.000 m2. El nou CAAB quedarà integrat a l’entorn, dins dels límits del Parc Natural de Collserola, mitjançant diverses terrasses.

El CAAB disposarà d’un edifici principal o d’acollida amb dues plantes semisoterrades i, en paral·lel i seguint el pendent del terreny, hi haurà un espai per a les gateres, magatzems i instal·lacions, i un altre amb boxes per a gossos. En total hi haurà 219 boxes d’entre 8 i 12 m² amb patis de socialització als extrems.