El 22@ s’ha consolidat com un dels principals motors econòmics de la ciutat, amb més de 700 empreses emergents i 12.000 companyies. Ara es vol fer créixer el districte cap a la zona nord del districte, anomenada 22@ nord i que ocupa en total 75 hectàrees. La intenció és erigir-hi més empreses tecnològiques i creatives, i atreure nous veïns amb la construcció de més habitatge.

Actualment el gruix de les companyies es concentren al 22@ sud mentre que l’àrea d’expansió projectada és la que està compresa entre la Gran Via i la Diagonal.

L’Ajuntament de Barcelona i el sector privat s’han aliat per expandir-se cap a aquesta zona, i ja han ideat dos projectes per fer-ho realitat. Aquest dimarts han presentat la proposta de creixement a Ca l’Alier, al carrer de Pere IV.

Projectes de futur

El primer projecte d’expansió és La milla creativa, al carrer de Pere IV, on es preveu implantar la “carretera d’indústries antigues” on conflueixin empreses de música, de l’audiovisual, de videojocs i d’alimentació sostenible. L’altre projecte és el Kilòmetre verd, al carrer de Cristóbal de Moura, que vol convertir-se en un eix verd amb companyies que promoguin l’economia verda i circular.

En aquesta àrea viuen unes 3.000 persones amb una densitat de població molt més baixa que la resta de zones de Provençals del Poblenou i el Besòs i el Maresme. Es tracta d’una població lleugerament més envellida i amb menys residents estrangers que la resta de barris de l’entorn. Un dels aspectes destacats és que no hi ha pràcticament cap equipament, també hi escassegen els espais verds. El verd més proper que es pot veure està concentrat als carrers de Bolívia i Cristóbal de Moura.