Ada Colau i Xavier Trias

Retrets mutus entre Ada Colau i Xavier Trias per l’actitud dels dos candidats en la campanya per les eleccions municipals 2023 a Barcelona. Per la líder de Barcelona en Comú, Trias “no ha mantingut la paraula de mantenir el respecte i ha mentit amb les dades en els debats“, mentre que el candidat de Trias per Barcelona és qui acusa Colau de no dir la veritat: “És que és així, què vol que li digui“, ha dit quan ha estat preguntat per la premsa.

Colau es queixa que Trias “no sempre ha tingut un tracte adequat”

La precampanya, però, va estar marcada pel to de cordialitat entre els dos aspirants a l’alcaldia, que van escenificar en un dinar al gener que va servir per acordar “un debat constructiu i en positiu sobre Barcelona”. Ara sembla que les coses han canviat. Colau considera que Trias li ha faltat el respecte: “Tots hem vist que no sempre ha tingut un tracte adequat quan ha repetit que jo era una mentidera”, ha dit la de Barcelona en Comú, tot recordant la discussió sobre les dades de contaminació que van tenir al debat de TV3 i Catalunya Ràdio: “El que mentia és ell, i va quedar avalat per les dades que es podien veure en pantalla”.

Trias assegura que Colau no diu la veritat: “Quan es diuen inexactituds i te les creus…”

Trias es defensa amb la mateixa arma, acusant la fins ara alcaldessa de tergiversar les dades: “Quan es diuen inexactituds i te les creus i et mantens en aquesta posició…“. De fet, el candidat de Trias per Barcelona insisteix en els actes de la manca de rigorositat de Colau, però també circumscriu l’ambient caldejat a la cursa electoral: “En campanya ens diem coses que ens molesten, això és així“. Fins i tot obre la porta a celebrar un nou àpat, un cop amb la incògnita del 28-M resolta: “El més lògic és que, després de campanya, anem a dinar i siguem capaços de relativitzar i tenir una bona relació personal, que no s’ha de perdre mai”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?