L’alcaldessa, Ada Colau, i l’exalcalde Xavier Trias han compartit un dinar aquest dilluns a pocs mesos de les eleccions municipals del maig, en què tornaran a ser rivals a les urnes com a candidats de BComú i Junts respectivament. Les imatges de tots dos, a què ha tingut accés betevé, prenen especial rellevància de cara a la cita electoral perquè tant Colau com Trias han explicitat en públic que representen models de ciutat oposats.

La trobada s’ha fet a El Racó d’en Cesc, a l’Eixample, després que en una entrevista al ‘Cafè d’idees’, de RTVE, al desembre, Trias va dir que volia dinar amb Colau per millorar “una relació distant” i demostrar-se “simpatia i afecte” malgrat tenir diferències polítiques. Després d’aquelles declaracions, l’alcaldessa es va posar en contacte amb el candidat de Junts i van fixar la data per al dinar per parlar sobre Barcelona.

To cordial per a una campanya en positiu

Segons fonts de les dues parts, la trobada s’ha desenvolupat amb un to de cordialitat malgrat les diferències evidents entre tots dos. Colau i Trias han coincidit a mantenir una relació de diàleg i respecte personal. De cara a la campanya que vindrà en els propers mesos, tant l’alcaldessa com l’exalcalde i ara candidat s’han conjurat per aconseguir un debat constructiu i en positiu amb propostes sobre Barcelona.