Barcelona té més d’un milió d’electors que poden votar a les municipals de la ciutat. Però la participació és molt diferent segons el barri que analitzem. Durant les eleccions municipals del 2019 a Barcelona, el 77,21 % dels electors de la Vila Olímpica del Poblenou van votar. A l’altra banda del rànquing, a la Marina del Prat Vermell, només van exercir el dret a vot el 40,15 % dels electors. Aquestes diferències amplien la rellevància d’uns barris.

On hi ha la bossa de votants més gran de Barcelona? La primera sorpresa és que hem de sortir de l’Eixample per trobar el barri amb més vots. Sant Andreu va liderar la llista de barris amb més vots l’any 2019 amb 31.671. L’alta participació (70,4 %) unida que és el barri amb més electors, el van convertir en el primer d’aquest rànquing. El va seguir la Nova Esquerra de l’Eixample (29.297 votants), les Corts (25.826 votants), Sant Gervasi – Galvany (25.322 votants) i la Sagrada Família (25.077 votants). En tots aquests barris, la participació va superar el 70 % excepte a la Sagrada Família, que es va quedar a les portes d’aquesta xifra (69,12 %).

10 barris que garanteixen un terç dels vots de Barcelona

10 dels 73 barris de Barcelona garanteixen un terç dels vots del global de la ciutat. Sant Andreu, la Nova Esquerra de l’Eixample, les Corts, Sant Gervasi – Galvany, la Sagrada Família, la Vila de Gràcia, la Dreta de l’Eixample, Sants, l’Antiga Esquerra de l’Eixample i el Camp d’en Grassot i Gràcia Nova van posar sobre la taula 242.947 vots.

En les últimes eleccions, Junts va ser el partit que més bon resultat proporcional va aconseguir en aquests barris, on va sumar el 40 % dels seus vots totals. En canvi, els votants del PSC en aquests barris només representaven el 25 % dels vots aconseguits a Barcelona per la candidatura de Jaume Collboni.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?