Ple extraordinari maig 2023

En el compte enrere de la campanya de les eleccions municipals 2023, que arrenca aquest divendres, l’Ajuntament de Barcelona ha celebrat aquest dijous un ple extraordinari. La sessió, molt breu i de tràmit, ha aprovat el Pla d’usos del Port Olímpic, que va saltar de l’últim ple ordinari del mandat per falta d’un informe. El document fixa les directrius del nou Port Olímpic, sota gestió municipal des del 2020.

Hi han votat a favor la majoria de grups, excepte Junts i Cs, que han fet abstenció. El Pla d’usos concreta les activitats que es podran fer en cada àmbit del Port Olímpic, la delimitació perimetral, la regulació de l’edificació i els usos urbanístics. El document recull totes les transformacions que ja s’estan fent al Port Olímpic, com la nova àrea de restauració al moll de Gregal i els locals destinats a l’economia blava al moll de Mestral, on hi havia les discoteques, ara prohibides al pla.

Al Port Olímpic també s’estan fent obres per obrir un accés nou des de l’avinguda del Litoral o per generar espais d’estada i passeig. També s’hi inclou la reforma del Centre Municipal de Vela.

L’aniversari d’un regidor

Tot i la brevetat de la sessió, hi ha hagut temps per a una anècdota. L’alcaldessa, Ada Colau, ha felicitat en públic l’aniversari al portaveu d’ERC, Jordi Coronas, i darrere seu ho han anat fent la resta de regidors que han intervingut. Coronas ha agraït les felicitacions i ha afegit: “Espero que el dia 28 també em felicitin”, en al·lusió al resultat electoral que hi pugui haver.