Ernest Maragall és l’únic candidat, d’entre els seus principals rivals a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, que pot dir que ha guanyat Ada Colau a les urnes. Ho va fer el 2019, i ara, en més d’una ocasió, ha assegurat sentir-se igual de fort que llavors o inclús més. L’alcaldable d’Esquerra afronta la seva segona campanya al capdavant de la formació i s’ofereix per ser “l’alcalde de tothom”.

A continuació, et detallem les 5 claus que marquen la campanya del candidat republicà.

1. Repetir victòria, i que no sigui amarga

Amb les enquestes que li són poc favorables, el repte més gran d’Ernest Maragall aquests comicis és revalidar una victòria republicana a Barcelona, per treure’s l’amargor d’haver guanyat les eleccions i no haver estat investit alcalde. Maragall ha reiterat, per activa i per passiva, que va ser Ada Colau qui no va voler pactar amb ell per acabar confeccionant el que anomena “la conxorxa de la vergonya“, un govern de coalició amb Jaume Collboni (amb el suport de Manuel Valls).

2. Ajuntament i Generalitat d’un mateix color

Un dels arguments principals d’Ernest Maragall aquesta campanya és que cal reprendre les relacions amb l’altra banda de la plaça de Sant Jaume. Especialment, ara que ERC mana a la Generalitat. Maragall critica l’actual govern municipal per falta d’entesa amb el govern català i defensa que les dues administracions han d’anar de la mà per tirar endavant projectes de ciutat i de país.

3. Més de 2.000 propostes pensades per a tots els barris

Ernest Maragall també defensa el mantra de fer més i fer-ho millor. Assegura que el seu programa electoral està pensat per actuar en els 73 barris de Barcelona i no només en 21 carrers de la ciutat, fent al·lusió als 20 eixos verds d’Ada Colau. Al programa, que el qualifica d'”ambiciós”, ha inclòs més de 2.000 propostes i reivindica la seva candidatura com l’única del tot progressista.

4. Descartat un pacte amb el PSC

Ernest Maragall alerta míting rere míting del possible retorn de la sociovergència, amb un pacte entre PSC i Trias per Barcelona, amb el suport del PP. Davant d’aquest possible escenari, Maragall s’erigeix com l’alternativa progressista i descarta de totes totes un pacte amb el socialistes. Al debat de betevé en va donar els motius: “És el partit del qual vaig voler marxar perquè va deixar de ser catalanista i socialista”.

5. Política de prop, que recorda el seu germà

El cap de llista d’ERC a Barcelona ha afirmat en més d’una ocasió “tenir Barcelona al cap”. Assegura conèixer-se millor que cap altre candidat la ciutat i destaca la seva manera de fer política de prop que recorda la del seu germà, l’exalcalde Pasqual Maragall. L’alcaldable d’Esquerra ha fet més de 30 visites des de novembre amb representants de diversos sectors, i l’hem pogut veure assegut fent un cafè amb veïns per escoltar les seves preocupacions. De les darreres trobades, una visita a casa d’un arquitecte de Ciutat Vella per parlar dels reptes de la mobilitat a Barcelona.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?