minut or Daniel Sirera debat electoral betevé

Les eleccions municipals del 2023 a Barcelona són uns comicis decisius per al Partit Popular, que s’hi juga la representació a l’Ajuntament. En plena pugna per l’espai del centredreta amb Ciutadans, Vox i Valents, el PP, amb Daniel Sirera com a candidat a l’alcaldia, endureix el discurs contra l’ocupació i la inseguretat i apuja el to contra el govern Colau-Collboni.

Tot seguit, et resumim les cinc claus que marquen la campanya del PP a les eleccions del 28-M.

1. Fer fora Colau de l’Ajuntament

El principal mantra de la campanya de Sirera és la necessitat que Ada Colau no continuï al capdavant de l’Ajuntament i, cada dia, el candidat repeteix que el PP “és l’única alternativa real” a Colau. A més a més, Sirera s’ha compromès a no investir-la si és la llista més votada, ni facilitar que prengui possessió del càrrec, a diferència del que va fer Manuel Valls.

A més a més, no ha tancat la porta a la investidura de Jaume Collboni o Xavier Trias en el cas que fos necessari perquè Colau deixi de ser alcaldessa.

2. Aglutinar el vot constitucionalista

Impulsat per les enquestes que auguren que podria doblar regidors, el PP vol convertir-se en el partit referent del centredreta a Catalunya. Però, per aconseguir-ho, sap que ha de recuperar part del vot que en altres comicis ha anat a parar a Ciutadans, Vox i Valents. Per això, els populars intensifiquen la crida al vot útil per al PP i fan remarquen la importància d’aglutinar el vot de tots els constitucionalistes.

3. Unificar el vot “antiocupa”

El PP centra el discurs a definir-se com un partit d’ordre que vol posar fre a l’ocupació d’habitatges, i aquí és on se centren les principals crítiques al govern Colau-Collboni, al qual acusa de connivència amb els ocupes.

4. Capitanejar les crítiques per la inseguretat

Daniel Sirera també vol capitanejar les queixes i les crítiques pel que fa a la inseguretat. Sobre la delinqüència, el candidat popular repeteix a tots els mítings que Barcelona és “la ciutat més insegura de l’Estat” i promet endurir la llei per frenar la multireincidència.

5. Liderar la rebaixa d’impostos

El PP fa bandera de la necessitat de rebaixar els impostos municipals i es compromet a reduir un 30 % l’IBI i un 10 % la plusvàlua municipal. En aquest sentit, pugna contra altres formacions com Valents o Ciutadans, que també porten en els programes respectius la rebaixa d’impostos i tributs.

A més a més, la candidatura de Daniel Sirera vol impulsar més facilitats per als autònoms i les pimes i alleugerir els tràmits per obrir un negoci.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?