El candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha quedat aquest diumenge a la tarda amb un grup d’arquitectes en un dels seus domicilis, al districte de Ciutat Vella. Des del novembre que Maragall fa trobades a casa de particulars amb representants de diversos sectors, com ara actors, economistes o comerciants. Aquest diumenge, l’alcaldable republicà ha tingut una conversa amb una desena d’arquitectes. El tema a debatre: els reptes de Barcelona en l’àmbit, sobretot, de l’urbanisme i la mobilitat.

Com aquesta trobada, Maragall ja ha fet més de 30 visites des de novembre per conèixer de prop les preocupacions dels barcelonins. És la vessant més propera d’una manera de fer política que recorda la del seu germà, l’exalcalde Pasqual Maragall. De fet, havia arribat a quedar-se a dormir a casa de veïns per viure en primera persona la realitat de tots els barris. Tot plegat ho recull el documental ‘Maragall i la Lluna’, que descobreix la part més humana de l’exalcalde.

Maragall vol eixamplar la xarxa ferroviària

Si Ernest Maragall guanya les eleccions municipals 2023 a Barcelona i aconsegueix ser alcalde, proposa donar un impuls a l’ampliació de la xarxa ferroviària amb la construcció d’un tercer túnel per a vies de tren a Barcelona (actualment n’hi ha dos). “És una exigència, no és simplement una possibilitat”, ha afirmat Maragall en acabar la trobada amb els arquitectes. La seva proposta passa per construir una nova via que connecti l’Estació de França amb el Morrot.

“És hora que Barcelona tregui del calaix els millors projectes, els que donen resposta real a la complexitat de la mobilitat”, ha assegurat Maragall, en un moment marcat per la situació a Rodalies. Maragall s’ha compromès a presentar la mesura “al detall”, per connectar el Baix Llobregat i el Penedès amb el Maresme.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?