on votar eleccions catalunya 2024 com saber
Foto: Clara Soler

Et preguntes on votar el 12 de maig per les eleccions a Catalunya 2024? Tens diverses opcions per consultar el punt de votació el 12-M i garantir el teu dret. A continuació et detallem totes les formes que tens disponibles a l’abast per saber on votar en les catalanes, ja visquis a Barcelona o en qualsevol altre punt de Catalunya. Escull l’opció que més t’interessa i t’expliquem com saber on votar per les eleccions a Catalunya 2024 el 12 de maig.

Com saber on has d’anar a votar? La targeta censal t’ho diu

L’Oficina del Cens Electoral ha enviat a tots els ciutadans amb dret a vot la targeta censal, on es recullen diverses dades:

  • Col·legi electoral on s’ha d’anar a votar, amb l’adreça exacta.
  • Secció censal que toca.
  • Mesa electoral on s’ha de votar.

D’aquesta manera, l’elector sabrà on s’ha de dirigir el 12 de maig per dipositar la seva papereta. En qualsevol cas, haurà de mostrar el DNI.

Com saber on et toca votar per telèfon

Si no trobes la teva targeta censal o per diverses casuístiques no l’has rebut a la teva bústia, tens alternatives per obtenir la informació desitjada. Una de les vies possibles és la telefònica: pots trucar als següents números per sol·licitar la dada:

  • 010: telèfon d’informació i atenció gratuït de l’Ajuntament de Barcelona.
  • 901 101 900: servei d’atenció telefònica als electors de l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

On he d’anar a votar? Fes la consulta per internet

Tens una manera més ràpida i senzilla de saber on anar a votar el 12 de maig: per internet. Des de l’ordinador, el telèfon mòbil o la tauleta, hi ha dos recursos principals on pots obtenir aquesta informació.

– Seu electrònica de l’Ajuntament de Barcelona

Si introdueixes el tipus de via on vius, el nom, el número de l’edifici on resideixes i el número del teu DNI o qualsevol altre document d’identitat, l’eina t’informarà del nom de l’equipament o local que serà el teu col·legi electoral i l’adreça exacta. Pots consultar-ho aquí.

– Web de l’INE

A la pàgina web de l’Institut Nacional d’Estadística hi ha una eina que et permet saber també el col·legi on has de votar. Per obtenir la informació hauràs d’omplir una sèrie de dades personals:

  • província
  • municipi
  • nom del carrer
  • número
  • primera lletra del teu primer cognom
  • codi postal

Només introduint aquestes dades, l’INE et proposa l’adreça d’inscripció del cens. Hauràs de seleccionar-la per veure el col·legi que et toca. En aquest cas, també t’informa del nom del local, de l’adreça i també de la mesa electoral on t’hauràs d’acostar per votar. Ho pots consultar aquí.

Demana la informació presencialment

Si prefereixes desplaçar-te i demanar presencialment el col·legi que et toca, pots dirigir-te a la delegació provincial de l’Oficinal del Cens Electoral d’empadronament, així com a l’Ajuntament de Barcelona. En aquests casos, hauràs de facilitar el document d’identitat i l’adreça que consta al padró.

Què vols saber de les eleccions a Catalunya 2024?