viatjar canaries

Malgrat que els experts ens recorden que la pandèmia encara no s’ha acabat i que es mantenen certes restriccions, la millora de les dades de la incidència de la covid-19 i el progrés en el pla de vacunació permetran que, aquest estiu, es pugui viatjar, ja sigui a altres països o, si més no, a altres comunitats autònomes.

Les illes Canàries (Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, el Hierro, la Graciosa i la Gomera) són una de les destinacions preferides per a moltes famílies per passar aquests mesos de calor. L’arxipèlag format per vuit illes d’origen volcànic també és conegut com les illes Afortunades.

L’evolució constant en les restriccions fa que molts ciutadans puguin tenir dubtes sobre quins són els requisits per poder viatjar a les illes Canàries i si es necessita PCR o algun certificat per acreditar que tinc la vacuna de la covid. El govern canari ja ha explicat quines són les condicions. Tot seguit t’expliquem tot el que cal saber per viatjar a les Canàries.

Es necessita PCR per viatjar a les illes Canàries?

Tots els visitants procedents d’altres comunitats autònomes necessitaran una PCR o un test d’antigens per viatjar a Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, el Hierro, la Graciosa i la Gomera. Es podrà presentar una prova diagnòstica amb resultat negatiu realitzada en origen, sempre que s’hagi fet durant les 72 hores prèvies al desplaçament.

N’estaran exempts els menors de sis anys i tots aquells que puguin acreditar que han passat la covid-19 durant els sis mesos anteriors al viatge. Tampoc no s’hauran de fer la prova els ciutadans que puguin acreditar que han rebut la pauta completa de vacunació al llarg dels vuit mesos previs o una dosi com a mínim 15 dies abans del viatge i durant els darrers quatre mesos. També s’ofereix l’opció de fer-se el test durant les 72 hores posteriors a l’arribada a les Canàries, però amb l’obligació de fer quarantena fins a obtenir un resultat negatiu o l’alta epidemiològica.

Haig de tenir la vacuna de la covid per anar a les illes?

Si es disposa del certificat de vacunació de la covid oficial que acrediti que s’ha rebut la pauta completa de vacunació contra la covid-19 al llarg dels vuit mesos previs, o una dosi com a mínim 15 dies abans del viatge i sempre al llarg dels quatre mesos previs, no caldrà fer-se cap prova diagnòstica per entrar a les Canàries. El govern insular, això sí, fa èmfasi en la necessitat que l’administrada sigui una vacuna reconeguda per l’Agència Europea de Medicaments (EMA).

Em puc vacunar de la segona dosi a les illes Canàries?

Actualment, no és possible vacunar-se en una comunitat autònoma diferent d’aquella on es resideix, si bé aquesta és una qüestió que està damunt de la taula del Consell Interterritorial de Salut, on s’està debatent una fórmula per donar resposta a casos excepcionals.

Els nens necessiten PCR per viatjar a les Canàries?

Els menors de sis anys estan exempts de complir amb els requisits que s’exigeixen a la resta de persones. Per tant, no hauran de fer-se cap prova diagnòstica abans de viatjar cap a les Balears ni presentar cap altra documentació, més enllà de l’habitual.

Hauré de fer quarantena quan arribi?

Els viatgers que optin per fer-se una prova diagnòstica durant les 72 hores posteriors a la seva arribada a les illes, hauran de fer quarantena fins a obtenir un resultat negatiu. Els qui no es facin cap prova ni abans ni després de viatjar hauran de fer quarantena durant 10 dies i s’arrisquen a possibles sancions. Els no residents a les illes hauran d’assumir el cost de la prova, tant en origen com en destinació.