El canvi de tendència en els casos de coronavirus a Barcelona s’ha confirmat amb una segona setmana d’increments. Amb dades provisionals del 21 al 24 de juny, l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha notificat 1.072 positius per covid-19 amb una prova diagnòstica. Aquest balanç ja suposa un altre augment respecte a la setmana anterior, quan els casos van pujar un 24 % després de nou setmanes de baixada.

El Departament de Salut ja ha admès preocupació davant aquest canvi de tendència en les dades, una situació centrada bàsicament a Barcelona i que afecta les franges d’edat dels joves, població que encara no està vacunada.

300 positius cada dia, dos mesos després

Quan falta només un dia per poder anar sense mascareta pel carrer, els registres diaris de la pandèmia a Barcelona reflecteixen clarament un increment de contagis. Els dies 21, 22 i 23 de juny han superat els 300 casos confirmats cada dia. Això no passava des de finals d’abril. Per tant, aquesta pujada encara no té res a veure amb la revetlla de Sant Joan, els efectes de la qual es podrien començar a veure en uns 10 dies.

De moment, altres paràmetres com la pressió hospitalària, la positivitat de les proves diagnòstiques i les defuncions no estan empitjorant. De fet, aquesta setmana no ha mort cap persona a Barcelona a causa del coronavirus.