El ritme de vacunació i la millora de l’evolució de les dades de la covid tant a Catalunya com a Espanya fan que podem pensar en unes vacances d’estiu aquest 2021 una mica més flexibles. Les xifres de la pandèmia també són bones, acompanyades de l’administració de vacunes, arreu del món. Per això molts països ja han començat a obrir fronteres, amb restriccions o sense.

Potser t’estàs plantejant viatjar a un altre país, però has de saber que no tots els països tenen els mateixos requisits per permetre l’entrada de turistes internacionals. Per això, a través d’aquest mapa de països, resumim els requisits necessaris per poder viatjar, tant si necessites una PCR com si ja has d’estar vacunat. Consulta com són les fronteres per a aquest estiu i planifica les vacances amb temps! Actualitzem aquest mapa amb totes les novetats.

Ara per ara hi ha sis països que tenen obertes les fronteres: Estònia, Suïssa, Albània, Mèxic, Costa Rica i la República Dominicana. A banda, hi ha 123 països que tenen les fronteres obertes amb restriccions. També hi ha 92 països que tenen tancades les fronteres i on no es pot viatjar. En aquesta llista trobem per exemple Hongria, els Estats Units, el Canadà, Finlàndia, la Xina, Austràlia o el Marroc.

Fronteres obertes a països de la Unió Europea per a turistes vacunats

A la Unió Europa pràcticament tots els estats permeten la visita de turistes catalans. Els 27 països membres han acordat reobrir la frontera als turistes d’altres països vacunats de la covid-19, amb el requisit que hagin rebut una vacuna avalada per l’Agència Europea de Medicaments (EMA) o l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

A partir de l’1 de juliol es posarà en marxa el certificat covid digital per permetre la mobilitat segura dels ciutadans de la UE. Aquest passaport consta d’un codi QR gratuït que informa sobre si la persona titular ha estat vacunada contra la covid-19, té anticossos per haver passat el virus o ha donat negatiu en una prova diagnòstica recent.