L’Ajuntament de Barcelona s’ha marcat com un dels objectius de l’estiu, evitar els comportaments incívics i vigilar que es compleixin les normes de seguretat de la pandèmia a places, parcs i platges. El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, fa una crida a la responsabilitat col·lectiva i individual i assegura que “se sancionaran les situacions d’abusos que es puguin produir”. Insisteix, com va fer la mateixa alcaldessa, Ada Colau, abans de la revetlla de Sant Joan, que relaxar les restriccions “no ha de portar a una situació de descontrol”.

El consistori intensificarà la vigilància en les zones on es produeixen més concentracions de gent i que provoquen problemes de convivència, especialment des de l’inici de la desescalada. Un d’aquests punts és la Barceloneta, que ja va estar blindada durant la revetlla per evitar molèsties als veïns, i també altres punts de la ciutat, com el Born o les places de Gràcia, on proliferen les botellades.

90 agents de la Guàrdia Urbana patrullant per les platges

A la zona de platges aquest estiu hi haurà un total de 90 agents patrullant a peu per la sorra, els mateixos que el 2020, i també 32 vehicles per ajudar a les tasques de vigilància com escúters, bicicletes i quads adaptats per circular per la platja. El Grup de Platges, conjuntament amb els Mossos, vigilarà els fenòmens que es vagin detectant en aquesta zones i adaptarà les estratègies que calguin per fer-hi front.

Continua la persecució als lladres multireincidents

Un altre dels objectius del dispositiu d’estiu són els dispositius de seguretat en el marc del Pla Tremall de lluita contra els lladres multireincidents, que es fa conjuntament amb els Mossos. S’actuarà amb agents uniformats i de paisà a les zones de la ciutat amb més concentració de persones i d’oferta d’oci nocturn.

Duran l’estiu, també s’incrementarà el control dels vehicles de mobilitat personal, especialment dels bicitaxis, i de la venda ambulant, i es faran patrullatges preventius per detectar situacions de risc a la zona forestal, especialment al Parc de Collserola.