Andres-Serrano-LaLlacuna
Andres-Serrano-LaLlacuna

Els mapes del temps per a divendres ens anuncien un divendres totalment estable i assolellat a Barcelona, amb pujada de les temperatures, tant de dia com de nit.

Domini del sol i més calor al migdia

L’anticicló s’aferra a casa nostra i ens garantirà un divendres de molt bon temps arreu de la regió metropolitana.

A primera hora no és impossible alguna boirina o banc de boira molt local cap al prelitoral que s’esvairà ràpid.

A la tarda, podrà aparèixer alguna nuvolada poc important a l’entorn del Montseny i de cara al vespre, veurem alguns núvols prims que arribaran per l’oest i el sud.

Les temperatures màximes ja fregaran els 30 ºC al corredor prelitoral. El vent de garbí es reforça a la tarda amb cops màxims de fins a 45 km/h, especialment a zones altes.

Sol, més calor i nuvolades de tarda al Pirineu

L’estabilitat també dominarà a la resta del país. Es podran formar boires a primera hora cap a la Catalunya Central, especialment entre Osona el Bages i Berguedà. Tampoc és impossible alguns bancs de núvols baixos cap a l’Empordà i el cap de Creus.

El sol serà majoritari en conjunt, amb nuvolades de tarda a l’àrea Pirinenca i en menys mesura, a les Guilleries i serra Transversal. Cap al Ripollès pot quedar una tarda més carregada, amb alguna gota. No es descarta algun ruixat aïllat i curt a l’altra banda, cap al Conflent o l’Alta Cerdanya.

Al llarg de la tarda-vespre arribaran bandes de núvols prims per sud que s’estendran cap al prelitoral i el prepirineu.

Les temperatures diürnes es mouran entre els 28 i els 32 ºC a l’interior. Calor moderada i una mica més de xafogor a la costa.

Calor i xafogor habituals per a l’època

L’avanç de pronòstic ens dibuixa un final de setmana amb més calor i xafogor, especialment diumenge, i alguns núvols més. Cap de setmana de clarianes amb bandes de núvols prims que aniran circulant. Dilluns podríem parlar de més presència de núvols baixos i temperatures en lleuger retrocés.