L’Eixample es quedarà sense zona d’aigües aquest estiu. L’espai de jocs i bany que va obrir el 2019 al Parc de Joan Miró, per substituir el de la Torre de les Aigües, aquest any no estarà operatiu.

L’estiu passat ja no va obrir per respectar el confinament i enguany l’Ajuntament ha decidit mantenir-lo tancat, perquè considera que la situació així ho recomana. Ara el districte estudia ubicar espais nous a diferents barris de l’Eixample l’estiu que ve.

La platgeta de l’Eixample es podria replicar l’estiu vinent

La platgeta del Parc de Joan Miró no era una piscina, però hi havia elements de joc amb aigua per refrescar els infants. El districte està estudiant nous i més emplaçaments, que podrien ser zones estables per combatre la calor, davant les transformacions del clima.

Fa anys que l’Eixample arrossega entrebancs amb les zones de bany. La platgeta urbana que va funcionar durant molt de temps a l’interior d’illa de la Torre de les Aigües va haver de tancar el 2019. Les molèsties pel soroll que causava als veïns per l’efecte xemeneia van obligar a reduir-ne l’aforament com a primera solució, però finalment es va optar per tancar-la definitivament. Aquella ubicació, que aprofitava el doll d’aigua provinent de la mina, està descartada per a un futur.

La platgeta de la Torre de les Aigües va tancar el 2019