Barcelona ja ha estrenat el seu primer pessebre interactiu i virtual. Al voltant de les 18 h, tal com ho farà cada dia fins al 6 de gener, s’ha activat la projecció sobre la façana del consistori del pessebre de Barcelona 2022.

El mapatge mostra tot d’elements relacionats amb el Nadal, juntament amb la projecció d’un gran codi QR, que convida els assistents a la plaça a fer servir l’escàner per veure el pessebre i optar a incorporar-hi alguna de les modificacions que permet l’aplicació vinculada al mapatge.

Un pessebre molt diferent als anteriors

Han estat molts els barcelonins que s’han aplegat a la plaça de Sant Jaume per descobrir el pessebre més innovador dels darrers anys i per posar a prova l’aplicació que permet interactuar amb el mapatge. Per mitjà de l’app es pot donar de menjar el tió de Nadal, triar una foto per projectar a la façana o posar nom als personatges del pessebre.

També ho han fet representants de l’Ajuntament com Jordi Martí Grau, regidor de Presidència. “Respon molt bé a les expectatives generades i és una mostra de la barreja de tradició i modernitat de Barcelona. Era maco veure nets ensenyant els avis a fer servir l’aplicació“, ha comentat. En aquest sentit, ha indicat que aquesta interactivitat del pessebre virtual també respon al caràcter de joc del pessebre.

Opinions contraposades entre els ciutadans

La ciutadania que ha visitat el pessebre d’enguany té opinions molt diverses sobre la proposta. Mentre que alguns consideren que és original, d’altres destaquen que “no sembla un pessebre” i que troben a faltar música.

Notícies del Nadal 2022