tio nadal barcelonaFes cagar el tió a Barcelona aquest Nadal 2023. És una de les activitats nadalenques més esperades pels menuts. Torna el tió gegant a la Fira de Santa Llúcia i també la Carassa de Nadal. La màgia de Nadal es podrà respirar a tota la fira i els voltants amb diverses activitats. Apropa’t a la plaça de la Catedral entre el 2 i el 17 de desembre i fes cagar el Tió! Activitat per a infants menors de 12 anys.


On?

Com cada any per Nadal, el tió gegant de la Fira de Santa Llúcia s’instal·la davant de la Catedral de Barcelona perquè els nens i nenes puguin ajudar-lo a cagar tots els regals i llaminadures acumulats durant tot l’any.


Quan?

  • Els dies 2, 3, 6, 8, 9, 10 i 17 de desembre: d’11 a 14 h i de 16.30 a 19.30 h.
  • Els dies 5, 7 i 16 de desembre: de 16.30 a 19.30 h.


La tradició de fer cagar el tió per Nadal

L’acte de fer cagar el tió se sol fer la nit de Nadal (tradicionalment després de la missa del gall) o el mateix dia 25 i està relacionat estretament amb el do de la fertilitat. De la mateixa manera que a l’arbre de Nadal s’hi pengen boles que recorden la fruita que no dona a l’hivern, també es recorda al tió que ha de seguir produint, malgrat la temporada hivernal.

Tot i que en altres països es fan actes relacionats amb el solstici d’hivern, fer cagar el tió només és tradició a Catalunya i, segons alguns documents sobre la tradició popular catalana, es va estendre durant els segles XVIII i XIX des de les zones rurals cap a les ciutats, coincidint amb la migració als grans nuclis de població.La cançó més clàssica per fer cagar el tióAixí sona:Què vols saber del Nadal 2023?