caga tió Nadal BarcelonaFes cagar el tió a Barcelona aquest Nadal 2021. És una de les activitats nadalenques més esperades pels menuts. Torna el tió gegant a la Fira de Santa Llúcia i, atenció!, la màgia de Nadal es podrà respirar a tota la fira i els voltants amb diverses activitats. Apropeu-vos a la plaça de la Catedral entre el 27 de novembre i el 18 de desembre i feu cagar el Tió!


On?

Com cada any al Nadal, el tió gegant de la Fira de Santa Llúcia s’instal·la davant de la Catedral de Barcelona perquè els nens puguin ajudar-lo a cagar tots els regals i llaminadures acumulats durant tot l’any.Quan?

  • Els dies 27 i 28 de novembre, 4, 5, 6, 7, 8, 12 i 18 de desembre, de 11 a 14 h i de 16.30 a 19.30 h.
  • El dia 11 de desembre, de 16.30 a 19.30 h.

La tradició de fer cagar el tió per Nadal

L’acte de fer cagar el tió se sol fer la nit de Nadal (tradicionalment després de la missa del gall) o el mateix dia 25 i està relacionat estretament amb el do de la fertilitat. De la mateixa manera que a l’arbre de Nadal s’hi pengen boles que recorden la fruita que no dona a l’hivern, també es recorda al tió que ha de seguir produint, malgrat la temporada hivernal.

Tot i que en altres països es fan actes relacionats amb el solstici d’hivern, fer cagar el tió només és tradició a Catalunya i, segons alguns documents sobre la tradició popular catalana, es va estendre durant els segles XVIII i XIX des de les zones rurals cap a les ciutats, coincidint amb la migració als grans nuclis de població.


La cançó més clàssica per fer cagar el tió

Així sona: