La incògnita de com serà el pessebre de Barcelona aquest 2022 ha quedat resolta. Ja s’ha revelat que serà virtual i interactiu.A partir del 16 de desembre, es projectarà a la façana de l’Ajuntament de Barcelona i s’hi podrà interactuar a través d’una app. També s’obriran finestres amb diferents tradicions de Nadal. Serà la primera vegada que s’utilitzarà aquest tipus d’instal·lació virtual.

És per aquest motiu que encara no s’han vist preparatius del muntatge a la plaça de Sant Jaume. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ja va donar algunes pistes sobre com serà“Més telemàtic, més audiovisual, menys clàssic, més de mapatge”. 

pessebre de Barcelona 2022

Un joc interactiu pel pessebre de Sant Jaume

El mapatge ha estat dissenyat per Onionlab, un estudi multidisciplinar, i ha estat concebut com un joc interactiu. El públic no serà un simple espectador, sinó que també podrà participar en el disseny en directe a través de l’aplicació. Per exemple, els ciutadans podran posar nom als personatges del pessebre, donar menjar al tió o escriure la carta als Reis.

pessebre de Barcelona 2022

Les tradicions de Nadal en cinc escenes

El pessebre tindrà una imatge central amb diferents escenes que s’obriran per mostrar diferents tradicions nadalenques: la ciutat de Nadal, les figures del pessebre, la gastronomia, el tió i els Reis d’Orient.

Cadascuna d’aquestes escenes tindrà una durada de 10 minuts i es projectaran una darrere l’altra, amb unes peces de transició que serviran per visualitzar el QR que permet participar i interactuar amb la projecció. Això es repetirà en bucle durant tot l’horari de projecció.

Les escenes es repetiran cada dia a excepció de la del tió de Nadal, que se substituirà per l’escena dels Reis d’Orient del 26 de desembre al 5 de gener.

pessebre de Barcelona 2022

Horaris i dies del pessebre a Sant Jaume

El pessebre es podrà veure des del 16 de desembre fins al 5 de gener. L’horari serà entre les 17.30 i les 22 o 23 h, segons el dia.

Com va ser el pessebre del 2021?

El pessebre de Barcelona del 2021 també va instal·lar-se una ubicació molt diferent de la que estem acostumats. Aleshores, va anar més enllà de la plaça de davant de l’Ajuntament, amb les figures lluminoses a les façanes dels edificis dels entorns.

El bestiari va ocupar la plaça de Sant Jaume. El bou es va poder veure a la façana de l’Ajuntament de Barcelona i la mula, a la de la Generalitat de Catalunya, lluny del que marca la tradició, que els situa a prop del naixement. A la plaça també hi havia altres animals com ara gallines, porcs, ratolins o gossos.

Notícies del Nadal 2022