loteria nadal 2023

La Loteria de Nadal 2023 ja ho té tot a punt. Aquest divendres, 22 de desembre, el sorteig repartirà milions d’euros al conjunt de l’estat i, si la sort acompanya, també deixarà una pluja de diners a Barcelona i part de Catalunya. Quan és la Loteria de Nadal 2023? Quins són els premis del sorteig i com podràs comprovar si el teu número ha estat premiat? Tot seguit t’oferim una guia completa perquè consultis tot el que cal saber sobre la també mal anomenada Grossa de Nadal 2023.

Què vols saber de la Loteria de Nadal 2023?

Loteria de Nadal 2023: Data

La Loteria de Nadal del 2023 es farà aquest divendres, 22 de desembre durant el matí i part del migdia. Com és habitual, el sorteig tindrà lloc al Teatro Real de Madrid.

Horari i on veure la Loteria de Nadal 2023

El sorteig de la Loteria de Nadal començarà a les 9 h, tal com ha estat habitual els darrers anys. Es podrà veure el sorteig en directe com a públic dins del mateix Teatro Real de Madrid, però també es podrà seguir en directe per la televisió, per la ràdio i pel web.

betevé emetrà en directe, al web, la Loteria de Nadal 2023, amb una cobertura minut a minut perquè no et perdis res de la rifa. Podràs conèixer tots els números premiats i si ha tocat a Barcelona (i on) al nostre web!

Premis de la Loteria de Nadal

La Loteria de Nadal d’aquest any repartirà un total de 2.590 milions d’euros en premis, 70 més que el 2022, entre tots els dècims venuts dels 172 milions que s’han emès. En total, parlem de 180 sèries de 100.000 números, cadascun dels quals dividits en 10 dècims.

A continuació et detallem tots els premis de la Loteria de Nadal del 2023.

  • La grossa (primer premi): 4.000.000 € per sèrie, 400.000 € per dècim.
  • Segon premi: 1.250.000 € per sèrie, 125.000 € per dècim.
  • Tercer premi: 500.000 € per sèrie, 50.000 € per dècim.
  • Quarts premis (dos en total): 200.000 € per sèrie, 20.000 € per dècim.
  • Cinquens premis (vuit en total): 60.000 € per sèrie, 6.000 € per dècim.
  • Premis menors de cinc xifres (pedrea en castellà: 1.794 en total): 1.000 € per sèrie, 100 € per dècim.

Ara bé, també has de tenir en compte que hi ha altres premis com les aproximacions, les centenes i les dues darreres xifres dels tres primers premis. Per exemple, si tens els números anterior o posterior de la Loteria de Nadal t’emportaràs 2.000 € per dècim; seran 1.250 € en el cas del segon premi i 9.600 € en el cas del tercer.

Venda de bitllets de la Loteria de Nadal: on comprar-los?

Els bitllets de loteria es poden comprar a qualsevol administració de Loteries i Apostes de l’Estat. També pots comprar números i participacions en establiments com botigues, bars, restaurants, hotels i fins i tot entitats locals o de barri.

Si optes per no fer-ho presencialment, pots adquirir un bitllet a través del web de Loteries i Apostes de l’Estat.

Com buscar un número de la Loteria de Nadal 2023?

Loteries i Apostes de l’Estat et dona la possibilitat de comprovar si hi ha disponibilitat per obtenir un número desitjat. Si n’hi ha, et dona l’opció de comprar-lo i tenir el teu bitllet digital. Si en tens algun al cap, afanya’t perquè a mesura que s’acosta la data les possibilitats que hi sigui són menors!

Fins quan puc comprar un número de la Loteria de Nadal?

Tens temps fins al mateix dia previ al sorteig, el dimecres 21 de desembre, per comprar un número de la Loteria de Nadal. Això vol dir que, durant la matinada del dia 22, no hi haurà possibilitat d’adquirir un bitllet per participar en la rifa.

Comprovar un número: com saber si el meu número ha estat premiat?

Ja estàs pensant on podràs comprovar un número per saber si ha estat premiat? El mateix dia del sorteig, el 22 de desembre, a la pàgina oficial de Loteries i Apostes de l’Estat podràs consultar-ho tan bon punt habilitin l’eina.

Com es cobra un premi de la Loteria de Nadal?

De la mateixa manera que amb la compra, hi ha diverses maneres de cobrar un bitllet de la Loteria de Nadal. Podràs rebre els diners guanyats a partir de les 18 h del mateix 22 de desembre i durant les setmanes següents.

Si reps un premi inferior a 2.500 €, el podràs cobrar en qualsevol administració de Loteries i Apostes de l’Estat. Si has estat molt agraciat i has guanyat una xifra superior a 2.500 euros, hauràs d’acudir a entitats financeres concertades. També pots anar, si ho desitges, a la delegació territorial de Loteries.

On ha tocat fins ara la Loteria de Nadal? Ha caigut a Barcelona?

A Barcelona, la grossa de la Loteria de Nadal ha caigut gairebé mig centenar de vegades. L’última va ser el 2023: aleshores, una administració de la Zona Franca, al barri de la Marina de Port, va vendre tres dècims de la Grossa, del 05490. L’anterior va ser el 2019, quan al Clot es van repartir 10 milions d’euros. La ciutat on més vegades ha caigut el primer premi de la rifa ha estat Madrid, amb més d’una vuitantena.