empire-restaurant-port-olimpic

El Gremi de Restauració alerta que l’encariment del preu dels lloguers dels locals del nou Port Olímpic, que xifren en fins a 500.000 euros anuals, suposarà una “elitització” de l’espai i afirmen que això repercutirà en el preu de les consumicions. “Dinar o sopar al Port deixarà d’estar a l’abast de molts barcelonins”, asseguren en una nota de premsa.

Per això insten l’Ajuntament de Barcelona a revisar les condicions contractuals actuals de l’adjudicació i demanen una reunió amb el primer tinent d’alcalde i president de B:SM, Jaume Collboni. L’entitat diu que hi ha el perill que el Port “perdi el seu caràcter popular” i que “deixarà d’haver-hi lloc per a molts barcelonins que visiten aquests restaurants i que no estan en disposició de pagar preus alts”.

Quatre dels sis restaurants actuals continuaran

Quatre dels sis restaurants actuals continuaran a l’espai. Es tracta de La Fonda, La Barca del Salamanca, La Taberna Gallega i El Cangrejo Loco. L’entitat afirma, però, que les condicions i els preus que s’han fixat “espanten moltes empreses” i que només se n’han presentat 12. Diuen que el resultat de la licitació “és decebedor”: d’11 locals, tres han quedat deserts —el número 2, el 10 i el 14.

El Gremi, a més, afegeix que El Cangrejo Loco ha renunciat a un dels dos locals als quals optava perquè el lloguer és “inassumible”.

L’Ajuntament afirma que els preus estan per sota dels locals propers

L’Ajuntament ha sortit al pas d’aquestes crítiques. Ha recordat, d’una banda, que el Gremi de Restauració ha participat del procés de selecció. I de l’altra, s’assenyala que els preus dels locals estan “per sota d’altres zones de restauració properes al litoral, com el Front Marítim o el passeig de Joan de Borbó. En concret, el preu establert al Port Olímpic està un 19 % per sota de la mitjana dels preus analitzats“, afirmen en un comunicat. També recorden que en el concurs n’han sortit seleccionats alguns dels actuals restauradors.

Des del consistori recorden que en el concurs s’ha valorat la qualitat i l’estil de cuina i producte, la sostenibilitat, el disseny i l’ambientació interior i exterior. Sobretot, diuen, es vol potenciar la qualitat i diversitat de l’oferta i el caràcter barceloní d’aquest Balcó Gastronòmic.