Què?

Davant la impossibilitat a causa de la crisis sanitària de no fer aquest any un pessebre a la plaça de Sant Jaume, aquestes festes podreu visitar una activitat alternativa: l’exposició “10 anys de pessebres a la Plaça de Sant Jaume”, dins mateix de l’Ajuntament. Una mostra que vol ser un repàs i una reflexió sobre els pessebres dels darrers anys.

Quan?

Del 4 de desembre i fins al 5 de gener, d’ 11 a 14 h i de 17 a 20 h.

On?

A l’interior del pati, a la planta baixa de l’Ajuntament de Barcelona

Com?

Amb accés gratuït sense reserva prèvia i control d’aforament.

Què hi trobareu?

L’ exposició ’10 anys de pessebres a la Plaça de Sant Jaume’ presenta un recorregut pels pessebres que s’hi han instal·lat a partir d’alguns elements que s’han pogut recuperar de les obres exposades. El conjunt de la mostra és en si mateix un pessebre que s’articula al voltant de cinc de les figures principals: l’àngel, els reis, el naixement, els animals i el caganer. A l’exhibició podem veure la interpretació que s’ha fet de cadascuna d’aquestes cinc figures en els pessebres que s’han anat mostrant al llarg d’aquests darrers 10 anys.

La polèmica del pessebre

El pessebre de la plaça de Sant Jaume s’envolta cada any de polèmica al voltant de les interpretacions i versions del pessebre més tradicional. A la mostra es vol posar en valor el que ha representat aquesta proposta de reinterpretació d’una de les tradicions més entranyables del Nadal.

La façana de l’Ajuntament, il·luminada

L’edifici de l’Ajuntament també prendrà protagonisme durant el Nadal 2020 perquè se n’il·luminarà la façana, amb els arcs lumínics del projecte #RavalKm0, liderat per la fundació Tot Raval. Es tracta dels llums que durant els darrers anys han il·luminat alguns carrers del barri del Raval durant les festes nadalenques.

Representen diferents imatges que volen retratar escenes quotidianes de gent del barri, com uns avis abraçant els néts. A més, volen reflectir diferents expressions i sentiments, com l’amistat, l’amor o la relació entre les diverses cultures. Els llums de la façana també suposen una promoció social, cultural i econòmica perquè els encarregats de produir-los són persones desocupades a les quals s’ha format i remunerat.

Més informació del Nadal 2020 a Barcelona