Dos imatges del bosc mediterrani del Palau Robert

El Palau Robert aposta aquest any per vestir-se de Nadal de la forma més natural: amb la recreació d’un bosc amb espècies autòctones i arbres aprofitats de la tala de temporada. D’aquesta manera defensen la sostenibilitat, la preservació paisatgística dels boscos i l’aprofitament dels residus boscosos.

El bosc del Palau Robert ha estat dissenyat per l’estilista i decoradora Mar Gausachs. Inclou arbres de poda com el fals pebrer, l’alzina i l’avet, tots amb test i arrel per poder ser replantats. De plantes en trobem falgueres i plantes de la família de les gramínies, papirs i cua de cavall. A més, s’hi han posat flors naturals com limònium i cards blaus. I entre tots aquests arbres, plantes i flors, s’amaga una figura nadalenca, un tió.

Aquest bosc mediterrani es podrà visitar des del 16 de desembre fins a mitjans de gener en l’horari habitual de l’equipament: de 9 a 20 h, de dilluns a dissabtes, i de 9 a 14.30 h, els diumenges i festius. Un cop clausurat, la vegetació que no prové de tala es replantarà als jardins. El bosc ve acompanyat d’una programació d’activitats familiars.

Una instal·lació que s’aparta de llums nadalenques

D’aquesta manera, el Palau Robert opta per defugir instal·lacions nadalenques lumíniques, que requereixen consum elèctric, com ho han fet el Museu Marítim amb el seu Mar de llums, la fira Nadal al Port o Els Llums de Sant Pau.