cavalcada Reis 2022 Barcelona

Una de les cites més esperades de Nadal és la tarda del 5 de gener. La cavalcada de Reis 2022 a Barcelona ja ho té tot a punt per sorprendre grans i petits, mantenint alhora les mesures i restriccions per la covid per evitar contagis de la variant òmicron. L’any passat la desfilada dels Reis es va haver de cancel·lar per la pandèmia. Aquest 2022 Barcelona recupera la cavalcada en moviment, amb un recorregut pels carrers de la ciutat i els tres Reis Mags compartint carrossa.

A continuació, t’expliquem tots els detalls sobre aquest esdeveniment i, si ho prefereixes, també pots consultar directament la informació que t’interessa, a través d’aquest índex.

Què vols saber de la cavalcada dels Reis Mags?

Recorregut de la cavalcada de Reis 2022 a Barcelona

Després que el gener del 2021 la cavalcada de Reis a Barcelona es va haver de substituir per una instal·lació estàtica al Fòrum, aquest any té un recorregut similar al del 2019 i el 2020.

La previsió és que els Reis arribin a la ciutat a partir de les 15.30 h a bord del pailebot Santa Eulàlia. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, els donarà la benvinguda i les claus de la ciutat en un acte a porta tancada al Port de Barcelona.

A partir de les 18.15 h, les carrosses començaran el recorregut a tocar del Parc de la Ciutadella (avinguda del Marquès de l’Argentera) i l’acabaran a la Font Màgica de Montjuïc, passant per la via Laietana, la plaça de Catalunya, el carrer de Pelai, la plaça de la Universitat, la ronda de Sant Antoni, el carrer de Sepúlveda i les avingudes del Paral·lel, Reina Maria Cristina i Francesc Ferrer i Guàrdia. La previsió és que la cavalcada acabi a les 21.10 h.

afectacions trànsit i carrers tallats cavalcada reis 2022 barcelona

Carrers tallats i afectacions a la mobilitat per la cavalcada de Reis

L’arribada de Ses Majestats suposarà talls importants de carrers al centre de la ciutat. La Guàrdia Urbana els anirà fent a mesura que avanci el seguici reial. La recomanació principal és moure’s en transport públic i fer-ho especialment en metro, ja que algunes línies d’autobús també estaran modificades.

Quines són les novetats de la cavalcada de Reis 2022?

Aquest 2022 la cavalcada estarà marcada per la pandèmia. Enguany, les autoritats de la ciutat donaran la benvinguda a Ses Majestats en un acte sense públic, que es podrà veure en directe per betevé. Durant la cavalcada, els tres Reis Mags compartiran la mateixa carrossa, lluiran vestimenta nova i, a diferència d’altres anys, aniran drets per saludar tota la canalla.

Una altra de les novetats és que la cavalcada de Reis 2022 no repartirà caramels per evitar aglomeracions. A més, els assistents hauran de portar la mascareta posada, ja que des del 24 de desembre és obligatori dur-la en tot moment i sigui quina sigui la distància amb la resta de persones. L’Ajuntament també demana al públic mantenir la distància de seguretat amb la resta de persones i marxar de forma ordenada. L’objectiu és minimitzar al màxim el risc de contagi en un Nadal que, de nou, està marcat per la situació sanitària.

Pailebot Nit Reis

Més informació del Nadal 2021