Ses Majestats han tornat a omplir de màgia els carrers de la ciutat aquest dimecres. A betevé hem seguit la cavalcada de Reis 2022 a Barcelona en directe a través del web i de les xarxes socials. Hem vist l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar al Port de Barcelona en el pailebot Santa Eulàlia i després hem seguit el recorregut del seguici reial pels carrers de la ciutat. Recupera aquí el minut a minut la cavalcada de Reis 2022 a Barcelona.

Torna la cavalcada de Reis 2022 a Barcelona

La sisena onada de la covid i l’expansió de la variant òmicron no han impedit que la cavalcada de Reis 2022 torni a omplir d’il·lusió els carrers de Barcelona. A diferència de l’any passat ha estat en moviment tot i que ha estat marcada per les restriccions de la covid. Els 425.000 assistents han hagut de dur la mascareta posada en tot moment i no s’hi han tirat caramels per evitar aglomeracions de gent.

21:36
   

Tanquem el seguiment al minut de la cavalcada de Reis 2022 a Barcelona. Esperem que tingueu una bona nit de Reis. Gràcies per seguir-nos!

21:26
   

Fins aquí la cavalcada de Reis 2022 a Barcelona

A aquesta hora, la cavalcada de Reis 2022 de Barcelona ha arribat al final del trajecte, situat a la confluència de l’avinguda de la Reina Maria Cristina amb Rius i Taulet. 

21:19
   

425.000 persones assisteixen a la cavalcada de Reis de Barcelona 2022

La cavalcada de Reis de Barcelona 2022 ha comptat amb l’assistència de 425.000 persones. La pandèmia i la sisena onada de la covid s’ha notat en la xifra d’espectadors, que suposen pràcticament la meitat que en l’edició del 2020.

 

20:48
   

La cavalcada avança pel centre en direcció plaça d’Espanya

La cavalcada ja ha fet la meitat del seu recorregut i passa ara pel centre de la ciutat. Coincidint amb el seu pas per la plaça de Catalunya, TMB ha alertat a les xarxes que l’accés a la línia 3 del metro pel carrer de Pelai està tancat per aglomeracions, a l’estació de la plaça de Catalunya.

20:09
   

Una cavalcada inclusiva, amb llengua de signes

A cada bloc de la cavalcada hi ha persones que narren l’arribada de Ses Majestats en llengua de signes. Tot, per fer la cavalcada més inclusiva per a tothom.

19:56
   

Melcior, Gaspar i Baltasar llueixen vestimenta nova

Els tres Reis celebren que tornen a desfilar després d’un any sense fer-ho per la pandèmia estrenant vestimenta. Part d’aquesta roba és la mascareta obligatòria, que els cobreix mig rostre.

19:34
   

Una cavalcada sense caramels

Els caramelers s’han quedat sense feina aquest 2022. Per evitar contagis de covid-19, la comitiva reial ha decidit prescindir d’aquests dolços durant la cavalcada. Per tant, enguany no estem veient Ses Majestats llançar caramels des del cim de la carrossa.

19:21
   

Els Reis comparteixen carrossa per primera vegada a la història

Per primera vegada a la història els Reis comparteixen carrossa, donat l’amistat que els uneix i per fer més curt el recorregut. Simbolitza la importància de cuidar-nos els uns als altres. Tots tres van dempeus per poder saludar el major nombre d’infants possible. La carrossa emula un jardí magníficament decorat i té ballarins.

19:04
   

La carrossa de la patge Estel és més gran

La carrossa de la patge Estel aquest any és una de les novetats perquè és més gran que mai. A la carrossa principal se n’hi suma una altra per fer-la encara més llarga, una cua lluminosa que crea una estrella infinita.

18:40
   

Busos històrics carregats de regals

Els busos històrics de Barcelona també participen en la cavalcada i van carregats de regals.

18:31
   

Brigitta Lamoure, també a la cavalcada, dalt del plató ambulant de betevé

La Brigitta Lamoure participa en el seguici reial dalt del plató ambulant de betevé, que com cada any ha ofert corones als més petits durant el recorregut, en concret 80.000. Junt amb les reporteres Laura Sangrà i Marta Font, que també s’han desplaçat a altres punts de la ciutat per captar en directe l’ambient als barris, ajudaran els Reis a fer màgia.

18:20
   

Comença la cavalcada de Reis 2022

A les 18.15 h ha arrencat la cavalcada de Reis 2022 des de l’avinguda del Marquès de l’Argentera. Aquest any, el recorregut no canvia, és el tradicional. La cavalcada està formada per sis grans blocs i moltes novetats. La més destacada: enguany els Reis comparteixen carrossa. 

17:54
   

A qui ens recorden els Reis Mags?

Aquest any els Reis Mags ens recorden diferents personalitats de la cultura barcelonina. El rei Melcior té una retirada a un dels actors més reconeguts de casa nostra com Pere Arquillué. I el rei Gaspar té una forta semblança amb Laura Pérez, la regidora de Feminismes i LGTBI.

Reis Mags

17:43
   

La primera cavalcada per a alguns infants, per la pandèmia

Després que l’any passat no hi hagués cavalcada, la del 2022 serà la primera per a alguns infants. Encara falta mitja hora perquè arrenqui, però molts ja esperen amb ganes i il·lusió. Les escales, diuen, també els ajuden a esponjar-se i evitar ser massa a prop els uns dels altres.

17:30
   

Comença el programa especial de betevé de la cavalcada dels Reis d’Orient

El programa especial de betevé per seguir en directe la cavalcada de Reis 2022 ja ha començat. Els periodistes Núria Dias i Jordi Montalbo ens porten en directe la màgia de la cavalcada de Reis 2022 des del pla de Palau. A peu de carrer la reportera Laura Arias copsa l’ambient en la jornada més esperada pels infants.

17:20
   

Escales a punt per veure de ben a prop els tres Reis

La cavalcada està a punt de començar i molts ja estan agafant el millor lloc per rebre els tres Reis. Hi ha qui porta escales perquè els més menuts s’hi puguin enfilar i veure de ben a prop a Ses Majestats.

17:08
   

Talls de trànsit per la cavalcada de Reis 2022

La cavalcada de Reis 2022 a Barcelona provocarà afectacions de trànsit i carrers tallats al llarg del seu recorregut entre les 16 i les 21.30 h. L’itinerari començarà a l’avinguda del Marquès de l’Argentera fins arribar a la Font Màgica de Montjuïc, final del trajecte.

afectacions trànsit i carrers tallats cavalcada reis 2022 barcelona

16:58
   

Melcior felicita els infants per la paciència

El rei Melcior ha recordat el treball dels científics que “han aconseguit molts avenços” i ha donat les gràcies als més petits “per ser tan assenyats i coratjosos”. També ha reconegut que li agrada venir a Barcelona perquè és “una ciutat respectuosa, amical i generosa, que defensa la natura i la solidaritat”.

16:44
   

Colau reivindica una ciutat sense desigualtats

L’alcaldessa Ada Colau ha dit que necessitem més que mai l’amor, la màgia i l’esperança que ens porten Melcior, Gaspar i Baltasar. Colau també ha afegit que Barcelona està al costat de Ses Majestats per fer un món més just “sense cap tipus de discriminació, ni racisme ni masclisme, ni LGTBI-fòbia”.

16:18
   

L’alcaldessa entrega la clau que obre totes les llars al rei Melcior

L’alcaldessa Ada Colau ha entregat al rei Melcior la clau màgica que obre totes les llars. A més, també els han fet entrega del pa i la sal a Ses Majestats per donar-los la benvinguda.

16:09
   

Melcior, Gaspar i Baltasar ja són a terra ferma

Els Reis d’Orient han desembarcat i ja són a terra ferma. A peu del pailebot Santa Eulàlia, els ha donat la benvinguda l’alcaldessa, Ada Colau, i el president del Port de Barcelona, Damià Calvet.

15:51
   

Cavalcades de Reis als barris: mapa, horaris i recorreguts

Les cavalcades de Reis als barris de Barcelona s’adapten a les restriccions per la covid-19. El mapa de cavalcades s’ha reduït a més de la meitat respecte al panorama previ a la pandèmia, però n’hi ha vuit que es mantenen. En podeu consultar tots els detalls aquí.

cavalcades reis barris mapa 2022

15:47
   

L’arribada de Ses Majestats, a porta tancada

Al port, enguany, no hi veiem la imatge de centenars de persones esperant l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar. L’arribada és a porta tancada per al públic per evitar aglomeracions. A Ses Majestats, un cop baixin del pailebot Santa Eulàlia, se’ls farà entrega de la clau màgica que obre totes les llars perquè aquesta nit puguin entregar tots els regals.

15:38
   

Bona tarda des de Barcelona. Soc en Jaume Planagumà i en les pròximes hores us acostaré el minut a minut de l’arribada de Ses Majestats a Barcelona. Aquesta tarda màgica arrenca amb l’arribada dels Reis d’Orient al port de Barcelona a bord del pailebot Santa Eulàlia on els rebrà l’alcaldessa, Ada Colau. A partir de les 18.15 h també seguirem en directe la primera cavalcada de Reis a Barcelona des que va esclatar la pandèmia.