llums nadal Barcelona 2020

Barcelona estrena aquest 2020 llums de Nadal a diversos trams de carrers i places de la ciutat. Per primera vegada, la plaça de Catalunya té enllumenat i envoltarà les activitats nadalenques que es facin al centre de la plaça. També estrena il·luminació el carrer de Balmes, després de molts anys sense tenir llums per aquesta època. La quarantena de mercats municipals també disposen de llums, per primera vegada, per potenciar el comerç de proximitat. Alguns dels carrers que han vist renovats els llums són la Gran Via de les Corts Catalanes i l’avinguda del Paral·lel.

Horari dels llums de Nadal 2020

Els llums de Nadal de Barcelona aquest 2020 s’encenen del 26 de novembre al 7 de gener. Il·luminen la ciutat a partir de les 17.30 h, i s’apagaran entre les 23 h i les 2 h, depenent del dia de la setmana i dels festius. Aquest any, a més, l’Ajuntament alerta que caldrà adaptar l’horari en funció del que estableixi la normativa covid en cada moment.

llums balmes

Encesa de llums a Barcelona, amb Sol Picó

El tradicional acte de l’encesa dels llums de Nadal de Barcelona s’ha fet aquest 2020 a la plaça Comercial, davant d’El Born Centre de Cultura i Memòria amb l’espectacle titulat ‘Covinal per Sol Picó’. Un homenatge a tots els barcelonins i una crida a l’esperança i a la celebració, però continguda, tenint en compte la situació i afectació de la covid-19 a Barcelona.

Sol Picó va dirigir l’espectacle, en què van participar vuit ballarins, que van representar els diferents membres d’una família (dos nens, dos adolescents, dos adults i dos avis) i duran mascaretes. Els músics van tocar des de diferents plataformes amb la intenció de simbolitzar els balcons i terrasses de Barcelona, que han estat i són encara protagonistes del confinament.

L’acte d’encesa es va veure en directe per betevé. Les restriccions covid van obligar a acotar el públic que va assistir al muntatge: 400 persones assegudes, mantenint la distància.

més informació del Nadal 2020 a Barcelona