cavalcada Reis 2022 Barcelona

Falten poques hores per a la nit més màgica de l’any i perquè comenci la Cavalcada de Reis 2022 a Barcelona. L’explosió de casos de la sisena onada i l’expansió de la variant òmicron han fet que la cavalcada torni a estar marcada per les restriccions covid, però a diferència de l’any passat enguany serà en moviment. A continuació et detallem tot el que has de saber per viure la Cavalcada de Reis 2022.


Què vols conèixer sobre la cavalcada de Reis 2022 a Barcelona?


Recorregut de la cavalcada de Reis 2022

Està previst que Ses Majestats arribin al Port de Barcelona a bord del pailebot Santa Eulàlia al voltant de les 15.30 h. Allà rebran les claus de la ciutat de mans de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en un acte que a diferència d’altres anys serà a porta tancada i que es podrà seguir en directe per betevé.

Després els Reis agafaran les carrosses per començar la cavalcada de Reis 2022 a les 18.15 h a l’avinguda del Marquès de l’Argentera. Desfilaran per la via Laietana, fins a arribar a la plaça d’Urquinaona, i des d’allà aniran cap a la plaça de Catalunya. Si res no falla arribaran a la plaça de la Universitat cap a es 20.20 h, agafaran el carrer de Sepúlveda i finalitzaran el recorregut a l’avinguda de la Reina Maria Cristina poc després de les 21 h.

afectacions trànsit i carrers tallats cavalcada reis 2022 barcelona

Restriccions per la covid a la cavalcada de Reis 2022

La cavalcada de Reis 2022 tornarà a ser en moviment, després de la cavalcada estàtica al Fòrum de l’any passat. Tot i això, les restriccions i les mesures per la covid tornaran a marcar la desfilada pels carrers de Barcelona. Enguany la rebuda de Ses Majestats es farà a porta tancada al Port de Barcelona. A més, a diferència d’altres anys, els tres Reis Mags compartiran la mateixa carrossa i no es repartiran caramels per evitar aglomeracions. També serà obligatori l’ús de mascareta per a tots els majors de sis anys i es recomana estendre aquesta mesura als infants de tres a sis anys. Per tal de minimitzar el risc de contagi, l’Ajuntament demana respectar la distància interpersonal i marxar de forma ordenada.

Espais reservats per a persones amb mobilitat reduïda

Al llarg de l’itinerari que faran les carrosses s’han adequat dos espais reservats per a persones amb mobilitat reduïda per fer accessible la desfilada dels Reis d’Orient a tots els infants i famílies de la ciutat: a la plaça d’Antonio López i a la plaça d’Espanya amb l’avinguda del Paral·lel.

Com arribar a la cavalcada de Reis de Barcelona?

La cavalcada de Reis de Barcelona alterarà el recorregut d’una trentena de línies d’autobús. Les línies afectades són: D20, D50, H12, H14, H16, V9, V11, V13, V15, V17, V19, 13, 19, 21, 23, 39, 46, 47, 52, 55, 59, 63, 65, 67, 79, 91, 109, 120, 141, 150, 165. A més també es podran veure alterades les rutes blava i vermella del Barcelona Bus Turístic.

Per això, la millor opció per arribar a la cavalcada de Reis 2022 és el metro. Per tal de facilitar els desplaçaments i evitar aglomeracions, TMB mantindrà l’oferta d’un dia laborable lectiu a les línies 1, 2, 3, 4 i 5 de metro. Les parades més properes a la cavalcada de Reis de Barcelona són: Espanya (L1/L3), Rocafort (L1), Urgell (L1), Universitat (L1/L2), Catalunya (L1/L3), Urquinaona (L1/L4), Jaume I (L4), Ciutadella – la Vila Olímpica (L4) i la Barceloneta (L4).

Afectacions de trànsit per la cavalcada

La cavalcada 2022 a Barcelona provocarà afectacions de trànsit, talls de carrers i la desviació d’algunes línies d’autobús, que alteraran el recorregut habitual entre les 16 i les 21.30 h. La Guàrdia Urbana anirà desviant la circulació de vehicles a mesura que avanci el seguici reial i s’intentarà mantenir obert el trànsit pels carrers transversals al seguici de Ses Majestats. Tot i això, la tarda del 5 de gener es recomana deixar el cotxe aparcat i utilitzar el transport públic, sobretot el metro, per moure’s pel centre de la ciutat.

La cavalcada de Reis, en un mapa a temps real

L’Ajuntament de Barcelona t’ofereix la possibilitat de seguir la posició en temps real del lloc on es trobi la primera carrossa de la cavalcada de Reis de Barcelona. A través del web oficial del consistori es podrà seguir sobre el plànol de la ciutat el recorregut del seguici reial i les hores estimades de pas. 

betevé emetrà en directe la cavalcada de Reis 2022 a Barcelona

betevé emetrà en directe la cavalcada de Reis 2022 a Barcelona. A les 15.30 us oferirem l’arribada dels reis al port i l’entrega de la clau per part de l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau. I a partir de les 17.30 h podràs seguir la cavalcada en un programa especial conduït per Núria Dias i Jordi Montalbo, que t’explicaran tot el que passi des del pla de Palau, i la Brigitta Lamoure, que ho viurà en una de les carrosses de la cavalcada.

Altres cavalcades de Reis als barris de Barcelona

La cavalcada del centre no serà l’única que omplirà de màgia la ciutat. Aquest 5 de gener, els barris també tindran les seves cavalcades de Reis. De la vintena de cavalcades de Reis que hi va haver a Barcelona abans de la pandèmia, enguany només n’hi ha vuit que es mantenen. Són les cavalcades del Poblenou, Horta-Guinardó, Nou Barris, la Trinitat Vella, les Corts i Sants, Sant Andreu i la Sagrera (que la fan conjuntament), així com els barris de Navas, el Camp de l’Arpa del Clot i el Clot.