Les cavalcades de Reis als barris de Barcelona no s’escapen de les mesures anticovid. Si a l’últim Nadal n’hi va haver una vintena, aquest any l’Ajuntament ha considerat que era millor un altre format no presencial. Per això, qui vulgui veure Ses Majestats ho haurà de fer a través de les televisions públiques, com ara betevé. Es podrà veure en directe l’arribada dels Reis a Barcelona, com sempre, el dia 5 de gener a bord del Pailebot Santa Eulàlia. Aquesta vegada, però, serà al Moll del Fòrum.

Les cavalcades als barris del Nadal 2019-2020

La festa d’ara fa un any, va ser ben diferent. A banda de cavalcada principal, que va recórrer els districtes de Ciutat Vella i l’Eixample, n’hi va haver 19 més acompanyades de música, carrosses, ajudants i comparses. Els gremis de comerciants i altres entitats de barri van ser els encarregats d’organitzar-les.

Sant Andreu és el districte on hi va haver més cavalcades de barri, un total de sis. Tot i que la que arrencava a la plaça de Ferran Reyes, a Navas, va ser compartida amb el districte de Sant Martí. Precisament, Sant Martí i Horta-Guinardó van empatar en la segona posició, amb quatre cavalcades en cada districte. Cal tenir present que dues de les 20 desfilades van sortir al carrer un dia abans de l’arribada dels Reis d’Orient, el 4 de gener: la del Parc i la Llacuna del Poblenou i la de les carteres reials a la Vila de Gràcia.

 

més informació del Nadal 2020 a Barcelona