Els Reis d’Orient tenen la sort de ser màgics i multiplicar la seva presència per tota la ciutat de Barcelona. Tothom qui ho vulgui té l’oportunitat de veure’ls en una de les cavalcades de Reis als barris que s’han programat aquest 2020. A banda de la principal, que recorre els districtes de Ciutat Vella i l’Eixample, n’hi ha 19 més que aniran acompanyades de música, carrosses, ajudants i comparses. Els gremis de comerciants i altres entitats de barri són els encarregats d’organitzar-les.

Mira més avall per trobar el recorregut de totes les cavalcades de Reis als barris de Barcelona pel 2020, classificades per districtes.

Sant Andreu és el districte on hi haurà més cavalcades de barri, un total de sis. Tot i que la que arrenca a la plaça de Ferran Reyes, a Navas, la comparteixen amb el districte de Sant Martí. Precisament, Sant Martí i Horta-Guinardó empaten en la segona posició, amb quatre cavalcades en cada districte.

Cal tenir present que dues de les 20 desfilades surten al carrer un dia abans de l’arribada dels Reis d’Orient, el 4 de gener: la del Parc i la Llacuna del Poblenou i la de les carteres reials a la Vila de Gràcia.

Recorreguts barri a barri 2020

Cavalcada de Reis a Gràcia

 • 4 de gener a les 18 h

 • Recorregut: Jardinets de Gràcia, c. Gran de Gràcia, c. Montseny, c. Perla, c. Sant Lluís, c. Escorial, pl. Joanic, trav. Gràcia, c. Torrent de l’Olla, c. Diluvi i pl. Vila de Gràcia. Final previst a les 21 h.

Al districte de Gràcia, com ja és tradició, la cavalcada de les carteres reials s’avança un dia a l’arribada de Ses Majestats i se celebra el dia 4 de gener. L’Ona, la Sitar i l’Estel de Foc són les tres carteres encarregades de recollir les cartes dels graciencs. La rua acaba amb una pluja de confetti a la plaça de la Vila de Gràcia i, després, les carteres reben els infants a la Carpa Reial.

cavalcada de Carteres Reials a Gràcia 2019

Cavalcada de Reis a Sant Martí

 • al Parc i la Llacuna del Poblenou – 3 de gener de 18 a 21 h

 • Recorregut: c. Wellington, c. Almogàvers, c. Nàpols, c. Buenaventura Muñoz, c. Sardenya, c. Llull, c. Wellington, c. Pujades i placeta de la ctra. Antiga de Mataró.

Aquesta és una de les dues cavalcades de barri a Barcelona que se celebren el dia 4. L’Associació de Veïns del Parc de la Ciutadella n’és l’organitzadora. Al final de l’itinerari, a la placeta que hi ha a la carretera Antiga de Mataró, els infants poden entregar la carta als Reis d’Orient.

recorregut de la cavalcada de Reis al Parc i la Llacuna del Poblenou

 • al Besòs i el Maresme, la Verneda i la Pau – 5 de gener de 17 a 22 h

 • Recorregut: pl. Leonardo da Vinci, pl. Llevant, rbla. Prim, rbla. Guipúscoa, c. Selva de Mar, rbla. Guipúscoa, c. Puigcerdà i pl. Palmera. Final previst a les 21 h.

La Coordinadora d’Entitats de l’Eix Prim i la de la Verneda de Sant Martí organitzen la cavalcada de Reis que recorrerà els barris del Besòs i el Maresme i la Verneda i la Pau amb un temps aproximat d’unes quatre hores.

recorregut de la cavalcada de Reis al Besòs, el Maresme, la Verneda i la Pau

 • al Poblenou – 5 de gener a les 18 h

 • Recorregut: Can Saladrigas, c. Bilbao, c. Llull, c. Provençals, c. Pujades, c. Llacuna, c. Tànger, rbla. Poblenou, c. Taulat, c. Llacuna, c. Llull, c. Bilbao i Can Saladrigas. Final previst a les 20 h.

Al barri del Poblenou, Melcior, Gaspar i Baltasar participen en una cavalcada que començarà i acabarà a Can Saladrigas. La preparen l’Associació Cultural i Recreativa de Comissions de Festes de Carrers de Poblenou.

recorregut de la cavalcada de Reis al Poblenou

 • a Navas, Camp de l’Arpa i el Clot – 5 de gener de 18.45 a 21 h

 • Recorregut: pl. Ferran Reyes, c. Indústria, c. Las Navas de Tolosa, c. Ripollès, c. Muntanya, c. Mallorca, c. Dos de Maig, c. València, c. Rogent, c. Aragó, pl. Mercat del Clot.

Aquesta és la rua del districte de Sant Martí que començarà més tard. S’iniciarà a la plaça de Ferran Reyes a les 18.45 h i acabarà just al davant del Mercat del Clot. Enguany varia lleugerament el recorregut i les carrosses ja enfilaran el carrer de la Indústria tot just arrencar a la plaça de Ferran Reyes, en comptes de pujar pel carrer de Biscaia. Hi haurà una carrossa que recollirà xumets i un cotxe de Correus per recopilar totes les cartes als Reis.

Cavalcada de Reis a Sant Andreu

 • al Bon Pastor – 5 de gener a les 17 h

 • Recorregut: c. São Paulo, c. Lima, c. Sas, pg. Enric Sanchis, c. Santander, c. Llinars del Vallès, c. Sant Adrià.

Ses Majestats recolliran les claus de les cases del barri a la residència de gent gran del carrer d’Augusto César Sandino. A les 17.30 h, les carrosses iniciaran el recorregut al costat del Centre Comercial la Maquinista. Enguany, la rua acabarà davant del Mercat del Bon Pastor. Allà, els Reis d’Orient recolliran cartes.

 • a Baró de Viver – 5 de gener a les 17.30 h

 • Recorregut: Centre Cívic Baró de Viver, c. Quito, c. Ciutat d’Asunción, c. Clariana, c. Tiana, c. Campins, c. Ferran Junoy, pg. Santa Coloma, c. Tiana i Centre Cívic Baró de Viver.

El Centre Cívic Baró de Viver és el punt d’inici i punt final de la cavalcada organitzada per la Nova comissió de festes Baró de Viver i el mateix equipament. Un cop acabi la rua, de 19 a 21 h, Melcior, Gaspar i Baltasar recolliran cartes al centre cívic.

recorregut de la cavalcada de Reis a Baró de Viver

 • a Sant Andreu i la Sagrera – 5 de gener de 17.30 h a 20 h

 • Recorregut: pl. Estació, pl. Orfila, pg. Torres i Bages, c. Palomar, c. Gran de Sant Andreu, c. Gran de la Sagrera, c. Coll i pl. Masadas. Final previst a les 20.30 h.

Aquesta desfilada començarà a la plaça de l’Estació amb un espectacle dels Reis d’Orient. La comitiva es dirigirà a la plaça d’Orfila, on Melcior, Gaspar i Baltasar faran els parlaments per després continuar el recorregut fins a la Sagrera. A les 20 h, la cavalcada acabarà a la plaça de Massadas amb un castell de focs.

recorregut de la cavalcada de Reis a Sant Andreu i la Sagrera

 • a la Trinitat Vella – 5 de gener a les 18.30 h

 • Recorregut: Parc de la Casa de les Aigües, c. Torrent Perera, via de Bàrcino, c. Tossal, crta. Ribes, c. Peníscola, c. Pare Manjón, c. Turó de la Trinitat, c. Foradada, c. Finestrelles, c. Pare Manjón, c. Turó de la Trinitat i pl. Trinitat. Final previst a les 21 h.

Els Reis d’Orient arrenquen la cavalcada a la Trinitat Vella a la Casa de l’Aigua i l’acaben a la plaça de la Trinitat. Allà, els infants poden entregar la carta a Ses Majestats i fer-s’hi fotografies.

recorregut de la cavalcada de Reis a la Trinitat Vella

 • al Congrés i els Indians – 5 de gener a les 18 h

 • Recorregut: Centre Cívic Can Clariana Cultural, c. Felip II, c. Jordi de Sant Jordi, c. Olesa, c. Biscaia, c. Matanzas, c. Garcilaso, c. Manigua, c. Alexandre Galí, c. Felip II i pl. Congrés Eucarístic (Parròquia de Sant Pius X).

Enguany les carrosses dels Reis d’Orient ampliaran el recorregut pels carrers del Congrés i els Indians. La cavalcada arribarà fins al carrer de Biscaia i passarà pel carrer de Felip II en sentit ascendent i en sentit descendent abans d’entrar a la plaça del Congrés Eucarístic.

Cavalcada a Nou Barris

 • 5 de gener a les 19.15 h

 • Recorregut: via Favència amb via Júlia, pl. República, pg. Verdum, c. Doctor Pi i Molist i pg. Fabra i Puig amb av. Meridiana. Final previst a les 20 h.

Com ja és tradició, Ses Majestats arriben a Nou Barris en tren. A les 17.30 h s’espera que baixin a l’estació de Rodalies de Torre Baró i a continuació se’ls rebrà amb un espectacle. No serà fins a les 19.15 h que arrencarà la cavalcada a la via Favència.

recorregut de la cavalcada de Reis a Nou Barris

Cavalcada a Horta-Guinardó

 • al Carmel, Horta, la Font d’en Fargues i el Guinardó – 5 de gener a les 18 h

 • Recorregut: Mercat del Carmel, c. Llobregós, c. Pantà de Tremp, c. Dante Alighieri, bda. Plana, c. Tajo i pg. Maragall fins al c. Mascaró. Final previst a les 20 h.

Aquesta cavalcada passa per quatre barris del districte i la segueixen unes 60.000 persones. Enguany, la natura serà la protagonista de la cavalcada d’Horta-Guinardó. La carrossa del rei Melcior representarà la fauna terrestre, la del rei Gaspar se centrarà en els animals marins i la del rei Baltasar, en les aus. També desfilaran animals gegants i ens encarregats de recollir els xumets dels més petits seran uns cangurs.

Cavalcada de Reis al Carmel, Horta, la Font d'en Fargues i el Guinardó

 • a Sant Genís dels Agudells – 5 de gener a les 18.30 h

 • Recorregut: c. Font del Roure, c. Costa Pacheco, c. Elies Pagès, pl. Madrona Prat, av. Jordà, c. Haifa, c. Naïm, av. Jordà, c. Judea, c. Sinaí, c. Lledoner i c. Natzaret fins al Centre Cívic Casa Groga. Final previst a les 21 h.

L’associació de veïns del barri organitza la cavalcada a Reis de Sant Genís dels Agudells i convida els assistents a anar-hi amb els tradicionals fanalets per fer una desfilada “més lluïda”. Al voltant de les 19.15 h, Ses Majestats baixaran de les carrosses davant de l’Escola Montserrat i faran un tram de trajecte a peu. A la haima reial de la plaça de Meguidó, els reis rebran les cartes dels veïns de Sant Genís dels Agudells i es farà una xocolatada popular.

recorregut de la cavalcada de Reis a Sant Genís dels Agudells

 • a Montbau – 5 de gener a les 18 h

 • Recorregut: c. Arquitectura, c. Vayreda, c. Joan Sales, c. Poesia, c. Harmonia, parada davant la Casa dels Xuclis, c. Harmonia, c. Vayreda, c. Poesia, c. Benlliure, c. Arquitectura, c. Àngel Marquès, c. Poesia, c. Vayreda i c. Roig i Solé. Final previst a les 20 h.

L’Associació de Veïns de Montbau i membres d’altres entitats del barri organitzen la cavalcada dels Reis d’Orient d’aquest barri d’Horta-Guinardó. Com ja és tradició, Ses Majestats faran una parada a la Casa dels Xuklis per entregar regals als infants amb càncer infantil que viuen en aquesta llar amb les seves famílies.

recorregut de la cavalcada de Reis a Montbau

 • a la Teixonera – 5 de gener a les 18.15 h

 • Recorregut: Centre Cívic Teixonera, c. Arenys, pl. Vall d’Hebron, c. General Mendoza, c. Santa Rosalia, c. Dante Alighieri, c. Josep Sangenís i c. Arenys.

Entre les 17 i les 18 h, els nens i nenes de la Teixonera podran entregar les cartes als Reis d’Orient. Els trobaran a la sala d’actes del Centre Cívic Teixonera. A les 18.15 h arrencarà la cavalcada pels carrers del barri.

recorregut de la cavalcada de Reis a la Teixonera

Sarrià – Sant Gervasi

 • Cavalcada de Reis a Sarrià – 5 de gener a les 19 h

 • Recorregut: Escola Salesians Sarrià, c. Manuel de Falla, c. Benet Mateu, pl. Artós, c. Major de Sarrià, pl. Consell de la Vila, pl. Sarrià, c. Major de Sarrià i pg. Santa Eulàlia.

Al barri de Sarrià començaran molt d’hora. A partir de les 15 h es recolliran les cartes dels infants a la plaça del Consell de la Vila. Una hora després Ses Majestats apareixeran en aquest indret i a les 19 h començaran el recorregut des de l’Escola Salesians de Sarrià al passeig de Sant Joan Bosco. La cavalcada arribarà fins al capdamunt del barri, al Desert de Sarrià.

 • Cavalcada de Reis a Sant Gervasi – 5 de gener a les 20.30 h

 • Recorregut: pl. Bonanova, c. Muntaner, c. Marià Cubí, c. Amigó i Mercat de Galvany.

L’altra cavalcada en aquest districte és la del barri de Sant Gervasi – la Bonanova. Primer es recolliran les cartes a la plaça de la Bonanova a les 18 h i a les 20.30 hores s’iniciarà el recorregut amb les comparses. És la rua que té el final previst més tard, a les 21.45 h.

recorregut de la cavalcada de Reis a Sant Gervasi

Cavalcada a Les Corts i Sants-Montjuïc

 • 5 de gener a les 17 h

 • Recorregut: pl. Comas, c. Joan Güell, trav. Corts, c. Vallespir, pg. Sant Antoni, c. Galileu, c. Can Bruixa, c. Joan Güell i Jardins de Can Mantega.

Els Reis Mags seran rebuts per la Lila, una nena que prové del mateix origen que Baltasar, el Txang, un nen que prové del mateix origen que Gaspar i la Florència, una nena que prové del mateix origen que Melcior. Un cop feta la rebuda, la cavalcada de Reis de Sants-les Corts engegarà el recorregut.

recorregut de la cavalcada de Reis a les Corts i Sants

 • a la Marina – 5 de gener a les 19 h

 • Recorregut: pg. Zona Franca, c. Mineria, pl. Matemàtiques, c. Mare de Déu de Port, c. Foneria i pg. Zona Franca (metro Foneria). Final previst a les 21 h.

Enguany la cavalcada pels barris de la Marina amplia el recorregut. Les carrosses arrencaran la desfilada a la confluència del passeig de la Zona Franca i el carrer dels Alts Forns. La comitiva de Ses Majestats seguirà fins al carrer de la Mineria i arribarà a la plaça de les Matemàtiques. Allà, es farà un castell de focs a les 19 h. Després, la cavalcada seguirà recorrent el barri fins a l’estació de metro de Foneria.

Cavalcada a Ciutat Vella i l’Eixample

 • Cavalcada dels Reis d’Orient a Barcelona – 5 de gener a les 18 h

 • Recorregut: av. Marquès de l’Argentera, pla de Palau, pg. Isabel II, via Laietana, pl. Urquinaona, c. Fontanella, pl. Catalunya, c. Pelai, pl. Universitat, rda. Sant Antoni, c. Sepúlveda, av. Paral·lel, av. Reina Maria Cristina i av. Francesc Ferrer i Guàrdia. Final previst a les 21.30 h.

A la cavalcada de Reis principal, Ses Majestats arribaran com sempre a bord del pailebot Santa Eulàlia. L’inici serà al Moll de la Fusta a les 16 h, on les autoritats els rebran i els més menuts podran sentir-los i veure’ls. La desfilada es posarà en moviment a partir de les 18 h a l’avinguda del Marquès de l’Argentera i acabarà a les 21.30 h a l’avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, a Montjuïc.

recorregut cavalcada de Reis a Barcelona 2019