Els Reis d’Orient tenen la sort de ser màgics i multiplicar la seva presència per tota la ciutat de Barcelona. Tothom qui ho vulgui té l’oportunitat de veure’ls en una de les cavalcades de Reis als barris que s’han programat aquest 2019. A banda de la principal, pel centre de Barcelona, n’hi ha 19 més que aniran acompanyades de música, carrosses, ajudants i comparses. Els gremis de comerciants i altres entitats de barri són els encarregats d’organitzar-les.

Mira més avall per trobar el recorregut de totes les cavalcades de Reis als barris de Barcelona pel 2019, classificades per districtes.

Sant Andreu és el districte on hi haurà més cavalcades de barri, un total de cinc. Hi ha hagut anys en què el Bon Pastor i Baró de Viver han fet la rua conjuntament però aquest 2019 ho faran per separat. A Sant Martí i a Horta-Guinardó n’hi haurà quatre respectivament; una sortirà des del Mercat del Carmel i seguirà recorrent el barri d’Horta fins a arribar a la Font d’en Fargues i el Guinardó.

Cal tenir present que dues de les 20 desfilades surten al carrer un dia abans de l’arribada dels Reis d’Orient: la del Parc i la Llacuna del Poblenou i la de les carteres reials a la Vila de Gràcia. També es dona el cas de districtes que comparteixen seguici, com passa a la cavalcada que s’inicia a les Corts però acaba al barri de Sants.

A Sants-Montjuïc, al barri de la Marina de Port, Ses Majestats van acompanyades d’un espectacle pirotècnic. Si sou de Nou Barris o teniu pensat anar-hi, la particularitat de la seva cavalcada és que els Reis d’Orient arriben en tren a l’estació de Torre Baró. Ciutat Vella i l’Eixample no tenen cavalcada de barri com a tal perquè la rua principal de la ciutat de Barcelona recorre carrers d’aquests dos districtes.

h2 cavalcada Gràcia 2019 (treure h3 i h4:
Cavalcada de Reis a Gràcia – 4 de gener a les 18 h) + treure índex cavalcades barris (barri a barri) + destacar recorregut a cada cavalcada

Recorreguts barri a barri 2019

Cavalcada de Reis a Gràcia

 • 4 de gener a les 18 h

 • Recorregut: Jardinets de Gràcia, c. Gran de Gràcia, c. Montseny, c. Perla, c. Sant Lluís, c. Escorial, pl. Joanic, trav. Gràcia, c. Torrent de l’Olla, c. Diluvi i pl. Vila de Gràcia. Final previst a les 20 h.

Al districte de Gràcia, com ja és tradició, la cavalcada de les carteres reials s’avança un dia a l’arribada de Ses Majestats i se celebra el dia 4. La novetat d’aquest any és que l’itinerari entre els Jardinets de Gràcia i la plaça de la Vila ha canviat. Un cop acaba la rua, els infants poden entregar la carta a les enviades especials dels Reis d’Orient.

cavalcada de Carteres Reials a Gràcia 2019

Cavalcada de Reis a Sant Martí

 • al Parc i la Llacuna del Poblenou – 4 de gener a les 18 h

 • Recorregut: c. Wellington, c. Almogàvers, c. Nàpols, c. Buenaventura Muñoz, c. Sardenya, c. Llull, c. Wellington, c. Pujades i placeta de la ctra. Antiga de Mataró.

Aquesta és una de les dues cavalcades de barri a Barcelona que se celebren el dia 4. L’Associació de Veïns del Parc de la Ciutadella n’és l’organitzadora. Al final de l’itinerari, a la placeta que hi ha a la carretera Antiga de Mataró, els infants poden entregar la carta als Reis d’Orient.

recorregut de la cavalcada de Reis al Parc i la Llacuna del Poblenou

 • al Besòs i el Maresme, la Verneda i la Pau – 5 de gener a les 17 h

 • Recorregut: pl. Leonardo da Vinci, pl. Llevant, rbla. Prim, rbla. Guipúscoa, c. Selva de Mar, rbla. Guipúscoa, c. Puigcerdà i pl. Palmera. Final previst a les 21 h.

La Coordinadora d’Entitats de l’Eix Prim i la de la Verneda de Sant Martí organitzen la cavalcada de Reis que recorrerà els barris del Besòs i el Maresme i la Verneda i la Pau amb un temps aproximat d’unes quatre hores.

recorregut de la cavalcada de Reis al Besòs, el Maresme, la Verneda i la Pau

 • al Poblenou – 5 de gener a les 18 h

 • Recorregut: Can Saladrigas, c. Bilbao, c. Llull, c. Provençals, c. Pujades, c. Llacuna, c. Tànger, rbla. Poblenou, c. Taulat, c. Llacuna, c. Llull, c. Bilbao i Can Saladrigas. Final previst a les 20 h.

Al barri del Poblenou, Melcior, Gaspar i Baltasar participen en una cavalcada que començarà i acabarà a Can Saladrigas. La preparen l’Associació Cultural i Recreativa de Comissions de Festes de Carrers de Poblenou i les associacions de comerciants del barri.

recorregut de la cavalcada de Reis al Poblenou

 • Cavalcada de Reis a Navas, Camp de l’Arpa i el Clot – 5 de gener a les 18.45 h

 • Recorregut: Can Saladrigas, c. Bilbao, c. Llull, c. Provençals, c. Pujades, c. Llacuna, c. Tànger, rbla. Poblenou, c. Taulat, c. Llacuna, c. Llull, c. Bilbao i Can Saladrigas. Final previst a les 20 h.

Aquesta és la rua del districte de Sant Martí que començarà més tard. S’iniciarà a la plaça de Ferran Reyes a les 18.45 h i acabarà just al davant del Mercat del Clot. Hi haurà una carrossa que recollirà xumets i un cotxe de Correus per recopilar totes les cartes als Reis.

recorregut de la cavalcada de Reis a Navas, Camp de l'Arpa i el Clot

Cavalcada de Reis a Sant Andreu

 • al Bon Pastor – 5 de gener a les 16 h

 • Recorregut: c. São Paulo, c. Lima, c. Sas, pg. Enric Sanchis, c. Santander, c. Llinars del Vallès, c. Sant Adrià i pl. Robert Gerhard.

La Comissió de Festes del Bon Pastor planifica aquesta cavalcada que comença al costat del Centre Comercial la Maquinista i acaba a la plaça on hi ha el centre cívic del barri. També hi haurà una xocolatada a les 17 h al carrer de São Paulo, davant del número 34.

recorregut de la cavalcada de Reis al Bon Pastor

 • a Baró de Viver – 5 de gener a les 17.30 h

 • Recorregut: Centre Cívic Baró de Viver, c. Quito, c. Ciutat d’Asunción, c. Clariana, c. Tiana, c. Campins, c. Ferran Junoy, pg. Santa Coloma, c. Tiana i Centre Cívic Baró de Viver.

Aquest 2019, la cavalcada de Reis a Baró de Viver no es farà conjuntament amb el Bon Pastor. Per això han ideat un recorregut circular amb inici i final al centre cívic del barri.

recorregut de la cavalcada de Reis a Baró de Viver

 • a Sant Andreu i la Sagrera – 5 de gener a les 17.30 h

 • Recorregut: pl. Estació, pl. Orfila, pg. Torres i Bages, c. Palomar, c. Gran de Sant Andreu, c. Gran de la Sagrera, c. Coll i pl. Masadas. Final previst a les 20.30 h.

Aquesta desfilada començarà a la plaça de l’Estació amb un espectacle dels Reis d’Orient. La comitiva es dirigirà a la plaça d’Orfila, on Melcior, Gaspar i Baltasar faran els parlaments per després continuar el recorregut fins a la Sagrera. Mentrestant, a la plaça de Masadas hi haurà espectacle infantil i una xocolatada.

recorregut de la cavalcada de Reis a Sant Andreu i la Sagrera

 • Cavalcada de Reis a la Trinitat Vella – 5 de gener a les 18 h

 • Recorregut: Parc de la Casa de les Aigües, c. Torrent Perera, via de Bàrcino, c. Tossal, crta. Ribes, c. Peníscola, c. Pare Manjón, c. Turó de la Trinitat, c. Foradada, c. Finestrelles, c. Pare Manjón, c. Turó de la Trinitat i pl. Trinitat. Final previst a les 21 h.

recorregut de la cavalcada de Reis a la Trinitat Vella

 • Cavalcada de Reis al Congrés i els Indians – 5 de gener a les 18 h

 • Recorregut: Centre Cívic Can Clariana Cultural, c. Felip II, c. Jordi de Sant Jordi, c. Pinar del Rio, c. Francesc Tàrrega, c. Garcilaso, c. Manigua i pl. Congrés Eucarístic (Parròquia de Sant Pius X).

recorregut de la cavalcada de Reis al Congrés i els Indians

Cavalcada a Nou Barris

 • 5 de gener a les 19.15 h

 • Recorregut: via Favència amb via Júlia, pl. República, pg. Verdum, c. Doctor Pi i Molist i pg. Fabra i Puig amb av. Meridiana. Final previst a les 20 h.

Ses Majestats han triat un altre cop el tren com a mitjà de transport al districte de Nou Barris. A les 17.30 h arribaran a l’estació de Rodalies de Torre Baró. Després es desplaçaran a la plaça Major de Nou Barris, on es farà un espectacle de rebuda. No serà fins a les 19.15 h que arrencarà la cavalcada a la via Favència.

recorregut de la cavalcada de Reis a Nou Barris

Cavalcada a Horta-Guinardó

 • Cavalcada al Carmel, Horta, la Font d’en Fargues i el Guinardó – 5 de gener a les 18 h

 • Recorregut: Mercat del Carmel, c. Llobregós, c. Pantà de Tremp, c. Dante Alighieri, bda. Plana, c. Tajo i pg. Maragall fins al c. Mascaró. Final previst a les 20 h.

Cavalcada de Reis al Carmel, Horta, la Font d'en Fargues i el Guinardó

 • Cavalcada de Reis a Sants Genís dels Agudells – 5 de gener a les 18 h

 • Recorregut: c. Font del Roure, c. Costa Pacheco, c. Elies Pagès, pl. Madrona Prat, av. Jordà, c. Haifa, c. Naïm, av. Jordà, c. Judea, c. Sinaí, c. Lledoner i c. Natzaret fins al Centre Cívic Casa Groga. Final previst a les 21 h.

L’associació de veïns del barri organitza la cavalcada a Reis de Sant Genís dels Agudells i convida els assistents a anar-hi amb els tradicionals fanalets per fer una desfilada “més lluïda”. Al voltant de les 19.15 h, Ses Majestats baixaran de les carrosses davant de l’Escola Montserrat i faran un tram de trajecte a peu. Els veïns els faran l’ofrena del pa i la sal i també els lliuraran la clau màgica que obre totes les llars del barri.

recorregut de la cavalcada de Reis a Sant Genís dels Agudells

 • Cavalcada de Reis a Montbau – 5 de gener a les 18 h

 • Recorregut: c. Arquitectura, c. Vayreda, c. Joan Sales, c. Poesia, c. Harmonia, parada davant la Casa dels Xuclis, c. Harmonia, c. Vayreda, c. Poesia, c. Benlliure, c. Arquitectura, c. Àngel Marquès, c. Poesia, c. Vayreda i c. Roig i Solé. Final previst a les 20 h.

recorregut de la cavalcada de Reis a Montbau

 • Cavalcada a la Teixonera – 5 de gener a les 19 h

 • Recorregut: Centre Cívic Teixonera, c. Arenys, pl. Vall d’Hebron, c. General Mendoza, c. Santa Rosalia, c. Dante Alighieri, c. Josep Sangenís i c. Arenys.

recorregut de la cavalcada de Reis a la Teixonera

Sarrià – Sant Gervasi

 • Cavalcada de Reis a Sarrià – 5 de gener a les 19 h

 • Recorregut: Escola Salesians Sarrià, c. Manuel de Falla, c. Benet Mateu, pl. Artós, c. Major de Sarrià, pl. Consell de la Vila, pl. Sarrià, c. Major de Sarrià i c. Margenat.

Al barri de Sarrià començaran molt d’hora. A partir de les 15 h es recolliran les cartes dels infants a la plaça del Consell de la Vila. Una hora després Ses Majestats apareixeran en aquest indret i a les 19 h començaran el recorregut des de l’Escola Salesians de Sarrià al passeig de Sant Joan Bosco. Enguany la cavalcada acabarà al carrer de Margenat per les obres a Major de Sarrià.

recorregut de la cavalcada de Reis a Sarrià

 • Cavalcada de Reis a Sant Gervasi – 5 de gener a les 20.30 h

 • Recorregut: pl. Bonanova, c. Muntaner, c. Marià Cubí, c. Amigó i Mercat de Galvany.

L’altra cavalcada en aquest districte és la del barri de Sant Gervasi – la Bonanova. Primer es recolliran les cartes a la plaça de la Bonanova a les 18 h i a les 20.30 hores s’iniciarà el recorregut amb les comparses. És la rua que té el final previst més tard, a les 21.45 h.

recorregut de la cavalcada de Reis a Sant Gervasi

Cavalcada a Les Corts i Sants-Montjuïc

 • 5 de gener a les 19 h

 • Recorregut: pl. Comas, c. Joan Güell, trav. Corts, c. Vallespir, pg. Sant Antoni, c. Galileu, c. Can Bruixa, c. Joan Güell i Jardins de Can Mantega.

A partir de les 17 h, la plaça de Comas serà l’escenari de l’espectacle “I les joguines esperen…”, que servirà per rebre els Reis d’Orient. Un cop feta la rebuda, la cavalcada de Reis de Sants-les Corts engegarà el recorregut. Per als que s’esperen als Jardins de Can Mantega, hi haurà xocolatada, tallers i un espectacle infantil a partir de les 17 h.

recorregut de la cavalcada de Reis a les Corts i Sants

 • Cavalcada de Reis a la Marina – 5 de gener a les 19 h

 • Recorregut: pl. Matemàtiques, c. Mare de Déu de Port, c. Alts Forns, pg. Zona Franca i pl. Marina. Final previst a les 21 h.

A Sants-Montjuïc també hi ha programada la desfilada del barri de la Marina de Port. Hi haurà un espectacle pirotècnic a càrrec de la Colla de Diables de Port.

recorregut de la cavalcada de Reis a la Marina 2019

Cavalcada a Ciutat Vella i l’Eixample

 • Cavalcada dels Reis d’Orient a Barcelona – 5 de gener a les 18 h

 • Recorregut: av. Marquès de l’Argentera, pla de Palau, pg. Isabel II, via Laietana, pl. Urquinaona, c. Fontanella, pl. Catalunya, c. Pelai, pl. Universitat, rda. Sant Antoni, c. Sepúlveda, av. Paral·lel, av. Reina Maria Cristina i av. Francesc Ferrer i Guàrdia. Final previst a les 21.30 h.

A la cavalcada de Reis principal, Ses Majestats arribaran com sempre a bord del pailebot Santa Eulàlia. L’inici serà al Moll de la Fusta a les 16 h, on les autoritats els rebran i els més menuts podran sentir-los i veure’ls. La desfilada es posarà en moviment a partir de les 18 h a l’avinguda del Marquès de l’Argentera i acabarà a les 21 h a l’avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, a Montjuïc.

recorregut cavalcada de Reis a Barcelona 2019