Les cavalcades de Reis als barris de Barcelona s’adapten a les restriccions per la covid-19 per segon any consecutiu. Tot i això, el mapa de cavalcades s’ha reduït a més de la meitat respecte al panorama previ a la pandèmia, quan un total de 19 cavalcades lluïen als barris, a banda de la central. De moment, n’hi ha vuit que mantenen els plans i recorreguts per al 5 de gener a la tarda.

Al mapa trobaràs tota la informació de les cavalcades de Reis que ha pogut confirmar betevé amb les associacions de veïns i amb els eixos comercials que les organitzen. També s’hi inclou la cavalcada de Barcelona 2022, pels carrers de Ciutat Vella i l’Eixample. Clica les icones per saber l’itinerari i l’horari de cada cavalcada.

Vuit cavalcades de Reis als barris

Les cavalcades del Poblenou, d’Horta-Guinardó, de Nou Barris, de la Trinitat Vella, de les Corts i Sants, de Sant Andreu i la Sagrera (que la fan conjuntament), així com els barris de Navas, el Camp de l’Arpa del Clot i el Clot s’han programat per al 5 de gener a la tarda. Algunes es complementen amb espectacles d’animació per rebre els Reis d’Orient.

En tot cas, la idea és evitar aglomeracions. Per això, les cavalcades de barri que es mantenen s’han hagut d’adaptar a la pandèmia. Totes les que han fet la sol·licitud han rebut el vistiplau dels districtes i han inclòs mesures com ara canvis en el recorregut que fan tradicionalment. 

Recorreguts amb menys aglomeracions

La cavalcada del Poblenou, una de les més grans als barris, amb set carrosses i 12 vehicles d’acompanyament, ha modificat el recorregut. Aquest any no passarà pel tram més emblemàtic, la rambla del Poblenou, perquè és on més gent s’hi aplega. Els organtizadors han decidit desfilar només per carrers amples com Pere IV, Bilbao i Provençals, amb 20 metres d’amplada.

Cavalcades convertides en recollida de cartes

Hi ha set barris que han anul·lat la cavalcada de Reis però han reconvertit la jornada en un esdeveniment de recollida de cartes. És el cas de la Teixonera, el Congrés i els Indians o Gràcia. La Vila de Gràcia ja fa dos anys que no celebra la cavalcada de les carteres, però organitza un campament a l’oratori de Sant Felip Neri.