fira de Santa Llúcia a Barcelona

Què?

La Fira de Santa Llúcia de Barcelona torna pel Nadal 2020. Obre portes del 27 de novembre al 23 de desembre a la plaça de la Catedral. És un dels clàssics de les festes i una mostra de productes nadalencs més antics del món. Aquest any arriba a la 234a edició, i ho fa en un context atípic que afectarà la fira. Aquí anireu trobant la informació actualitzada.

detall de l'arbre de nadal

Horari de la Fira de Santa Llúcia de Barcelona 2020

 • del divendres 27 de novembre al dilluns 23 de desembre 2020
 • d’11 a 20.30 h, els dies laborables
 • de 10 a 21 h, els festius i les vigílies

Com serà aquest any?

 • La fira estarà perimetrada i delimitada amb dos controls d’accés: d’entrada i de sortida.
 • A l’entrada es prendran les dades de contacte dels visitants i hi haurà gel hidroalcohòlic.
 • Les parades estaran situades en un únic recinte tancat al tram central de l’avinguda Catedral.
 • Hi haurà 121 parades, la meitat que l’any passat.

Què hi trobareu?

 • Pessebres i figures: als diferents carrers que formen la Fira de Santa Llúcia 2020 a Barcelona podem trobar una zona dedicada als pessebres i figures amb tot tipus de personatges que formen la representació més tradicional de Nadal. Un dels productes més venuts és la cova del naixement, però també altres clàssics com els Reis d’Orient, els pastors i el caganer, que aquest any de nou agafa forma de nous personatges populars. En aquesta àrea els visitants poden trobar al voltant de 120 parades exclusives d’aquests productes.
 • Espai dedicat al verd: s’hi poden trobar els clàssics arbres de Nadal (avets) o el tió, però també branques, molsa, rams de vesc de la sort i fulles d’eucaliptus. Tota la vegetació es pot trobar en prop d’un centenar de parades.
 • Altres tipus d’articles: també hi trobareu detalls de joieria, ceràmica, peces de roba, bosses de mà o joguines, per si voleu fer algun regal.

pessebre de la fira de santa llúcia

Activitats a prop

 • La Carassa de Nadal de Nadal

Aquest personatge amb cara de pocs amics, la Carassa, visita cada any la Fira de Santa Llúcia. Normalment fa una cercavila i escup caramels per la boca, aquest any, però, no ho farà per les circumstàncies sanitàries. S’estarà quieta. / El 28 i 29 de novembre, i el 12, 13, 19 i 20 de desembre, d’11.30 a 13.30 h. A la Fira de Santa Llúcia.

 • Pessebre al Frederic Marès

A qui agradin les representacions monumentals de pessebres tenen una cita al pati del Museu Frederic Marès, situat a 100 metres de la Catedral. Aquest pessebre, doncs, es manté, i aquest any serà la representació d’un poble costaner, que vol ser una reflexió sobre els moviments migratoris. Del dissabte 28 de novembre al 2 de febrer / Horari: de dimarts a dissabte, de 10 a 19 h / diumenges i festius, d’11 a 20 h / dilluns tancat. Caldrà reservar entrada prèviament.

 • Pessebre al claustre de la Catedral

Des del dia 30 de novembre fins al 10 de gener de 2021. Al jardí del Claustre de la Catedral.
Horari: laborables d’ 11.30 a 13.45 h i de 17 a 19.15 h / dissabtes: d’ 11.30 a 13.45 h i de 17.15 a 19.15 h / festius: de 10.15 a 13.45 h i de 17.15 a 19.15 h

 • Projeccions a la façana de l’Ajuntament

Durant les festes de Nadal hi haurà un projecte lumínic que es veurà a la façana del consistori. Sota el nom ’80 abraçades’, la dissenyadora Maria Güell i Curro Claret juntament amb la Fundació Tot Raval ens mostraran un projecte homenatge als veïns i veïnes de Ciutat Vella per intenta reflectir la pluralitat i riquesa humana dels barris de Barcelona.

 • Diada de les Tradicions i Costums Nadalencs: dissabte 12 de desembre.
 • Cantada de nadales, al pla de la Seu: diumenge 20 de desembre: d’11 a 14 h, diverses corals infantils  / 16 h: cantada a càrrec de la Coral Sant Jordi. 
 • Exposició a l’Ajuntament sobre els pessebres que han passat per la plaça de Sant Jaume: la mostra s’ubicarà a la planta baixa de l’Ajuntament de Barcelona, del 4 de desembre i fins al 5 de gener, d’11 a 14 h i, de 17 a 20 h

D’on ve la tradició?

La Fira de Santa Llúcia es remunta a mitjan del segle XVIII. Tot i que hi ha documents que la situen a l’any 1786, existeixen altres referències anteriors a aquesta data. Consulta més detalls de la seva història.

gent passejant a la fira de santa llúcia de Barcelona

Més informació del Nadal 2020 a Barcelona