Arriba l’època nadalenca i els mercats de Nadal a Barcelona tornen als carrers, tot i que adaptats a la situació de pandèmia per coronvirus, com és el cas de la Fira de Santa Llúcia i la Fira de la Sagrada Família. D’altres, s’han traslladat a l’entorn virtual per seguir oferint idees de regals originals. Troba’ls tots en aquest mapa interactiu i consulta totes les dates i els horaris dels mercats de Nadal a Barcelona 2020.

 • DelicARTessen

del 23 de novembre al 9 de gener

Galeria Esther Montoriol, c. Diputació, 339

Fa 19 anys que la Galeria Esther Montoriol organitza el mercat de Nadal DelicARTessen, una mostra d’art de petit format que inclou pintures, dibuix, escultura i fotografia.

 • Christmas Market Solidari

del 25 al 26 de novembre

c. Sant Antoni Maria Claret, 167 (pavelló 24)

Trobareu productes de regal, decoració i articles fets a mà. Els beneficis es destinaran a programes d’ajut a nens i joves malats de càncer. Per accedir-hi, caldrà reservar cita prèvia.

 • Fira de Santa Llúcia

del 27 de novembre al 23 de desembre

av. Catedral

Santa Llúcia és la fira de Nadal més antiga de Catalunya i s’ha convertit en un símbol nadalenc a Barcelona. Hi trobareu tota mena de productes: pessebres, figures, arbres, molsa i herbes, artesania i algunes joguines. Enguany hi haurà control d’accés i la meitat de parades per adaptar-se a la situació de pandèmia. Horari de la Fira de Santa Llúcia de Barcelona.

 • Fira de Nadal de la Sagrada Família

del 28 de novembre al 23 de desembre

pl. Sagrada Família

Aquesta fira se celebra des de l’any 1962. Hi ha gairebé 100 parades amb avets de Nadal, guarniments de festes, pessebres i figures. També hi ha casetes dedicades a artesania i alimentació típica de l’època com torrons i fruita seca. Enguany hi haurà quatre accessos i un recorregut marcat en sentit únic. Horaris de la Fira de la Sagrada Família de Barcelona.

 • Mercat solidari de Nadal de Pedralbes

29 de novembre

pl. Monestir

Aquest mercat, organitzat per l’Associació de Veïns i Veïnes de Pedralbes, arriba enguany a la desena edició. Una vintena d’emprenedors i comerciants hi exposaran els seus productes. A més, diverses entitats s’hi donaran a conèixer. Hi haurà control d’accés i registre d’assistents.

 • Fira d’Artesans de Nadal del carrer de l’Argenteria

del 5 de desembre al 4 de gener

c. Argenteria

Els artesans del Triangle de la Ribera hi exposen accessoris de moda, joieria, roba i objectes de decoració.

 • Fleadonia

6 de desembre i 3 de gener

pl. Salvador Seguí

El Fleadonia tindrà dues edicions molt pròximes a les Festes. La cita serà, com ja és tradició, a la plaça de Salvador Seguí.

 • Fira de Sant Tomàs i Reis

del 18 al 6 de gener

Gran Via, entre c. Rocafort i c. Muntaner

La Fira de Reis se celebra des de l’any 1877. És una gran exposició de joguines, llaminadures i tota mena d’objectes de regal (bijuteria, decoració, roba i ceràmica). Enguany, s’adapta al toc de queda i no allargarà l’horari fins a la matinada la nit de Reis.

 • Fira del Consum Responsable i de l’Economia Solidària

del 18 al 30 de desembre

pl. Catalunya

La Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària arriba enguany a la sisena edició. Hi trobareu productes de proximitat i de consum responsable. També hi tenen parada organitzacions i empreses que promouen l’economia social. Per adaptar-se a la situació de pandèmia, la fira comptarà amb menys parades, hi haurà control d’accés i l’aforament estarà limitat al 30 %.

 • Fira de Nadal i Reis de Sants-Montjuïc

del 18 de desembre al 5 de gener

Jardins de la rambla de Sants

La Fira de Nadal i Reis de Sants-Montjuïc arriba a la segona edició. L’aforament estarà limitat per complir amb les mesures anticovid.

 • Urban Creative Market

del 18 al 20 de desembre

c. Pujades

La creativitat del Poblenou sortirà al carrer amb aquesta nova mostra, que inclou tallers, actuacions musicals i gastronomia.

 • Eat Gaudí

del 18 al 20 de desembre

Torre Bellesguard

Parades de menjar, productes per tastar i regalar i l’entorn privilegiat d’una obra d’Antoni Gaudí. Aquest és l’atractiu de l’Eat Gaudí. L’entrada costa cinc euros.

 • Algodonera Market Lab

19 i 20 de desembre

Cotton House Hotel, Gran Via de les Corts Catalanes, 670

La terrassa del Cotton House Hotel acull un any més per Nadal parades de roba, accessoris, flors i art. L’entrada és lliure.
 • Mercat d’artesans de Nadal de la plaça de la Revolució

del 19 al 24 de desembre i del 2 al 5 de gener

pl. Revolució de Setembre del 1868

L’Associació d’Artesans i Artistes Firaires de Gràcia organitza una mostra especial, amb tallers de demostració d’oficis.
 • Mercat de Nadal a la Fàbrica Lehmann

del 19 al 20 de desembre

Fàbrica Lehmann, c. Consell de Cent, 159

El mercat convida a trobar regals de tot tipus (joguines, joies, art, etc.) de kilòmetre 0.
 • Fira de Nadal del Joc i de la Creativitat ‘Nadalàctic’

del 28 al 30 de desembre

pl. Sol

Les famílies hi trobaran jocs de taula, espectacles i tallers. Aixó sí, caldrà inscripció prèvia i, com a màxim, podran participar 10 persones a cada activitat.

Mercats virtuals

 • My Barrio

Al web de My Barrio trobareu art, moda, decoració i fotografia.

 • Xmas Market Escola Entença

Les famílies de l’escola repetiran l’experiència del mercat amb productes de proximitat per a un Nadal més responsable. Enguany, però, en preparen una versió virtual.

 • Design Market by FAD

El Design Market by FAD reuneix els nous talents i les marques més rellevants de l’avantguarda en diverses disciplines (moda, joies, artesania, mobiliari o elements gràfics).

 • Festivalet Kiosco

El Festivalet ha convertit la seva pàgina web en un aparador efímer de productes fets a mà. Cada setmana renoven els artesans que hi ofereixen les seves creacions.

 • Lost&Found Everywhere

Durant uns dies, el Lost&Found es convertirà en un mercat virtual. Hi podreu trobar, per descomptat, productes “vintage”.

més informació del Nadal 2020 a Barcelona